24 maanden, 3 organisaties

Het Certified Data Professional Traineeship van Samenwerking Noord leidt talenten vanaf april 2023 op voor aantrekkelijke IT-werkgevers in Noord-Nederland. Tijdens de looptijd van 24 maanden leren de trainees drie organisaties van binnenuit kennen. Op deze pagina zetten we de belangrijkste zaken op een rij voor onze ledenorganisaties die vanuit hun rol als mogelijk toekomstige werkgever mee kunnen doen aan dit unieke programma.

Traineeship

In het nieuwe Certified Data Professional Traineeship werken geselecteerde trainees verdeeld over 24 maanden, in drie opeenvolgende periodes van 8 maanden voor drie van de deelnemende ledenorganisaties van Samenwerking Noord.

Datagedreven werken is voor alle organisaties een topprioriteit. Juist op dit onderwerp is de vraag naar nieuwe medewerkers groot. In samenwerking met onze onze opleidingspartner IT Academy Noord-Nederland en onze ledenorganisatie YER borgen we de inhoudelijke kwaliteit van ons traineeship. De ingebouwde certificeringen dragen voor zowel de kandidaten als voor toekomstige werkgevers bij aan de waarde van het programma. Zo kunnen we data professionals opleiden met uitstekende toekomstkansen.

Met dit initiatief dragen we samen met onze ledenorganisaties actief bij aan het opleiden en het behouden van IT-talent voor de Noordelijke IT-arbeidsmarkt.

Bestuur en kernteam Samenwerking Noord

Partnersamenwerking

Het Certified Data Professional Traineeship is opgezet door:

• Samenwerking Noord
Samenwerking Noord brengt als initiatiefnemer de verschillende partijen bij elkaar, en organiseert in het kader van dit programma bijeenkomsten waarop de trainees ook talenten uit de trainee-programma’s van andere ledenorganisaties kunnen ontmoeten. Ook is er de mogelijkheid om trainees gezamenlijk aan data-projecten te laten werken

• IT Academy Noord Nederland
IT Academy Noord Nederland (een van de vaste partners van Samenwerking Noord) ontwikkelt onderwijs dat mede door de open samenwerking tussen bedrijfsleven, organisaties en kennisinstellingen innovatief, toekomstgericht en vraaggestuurd is. Door haar sterke verbinding met het bedrijfsleven en overheden weet de IT Academy als geen ander wat organisaties nodig hebben. Deze marktkennis matchen de IT Academy met de curricula van de verschillende kennisinstellingen (zowel mbo, hbo als wo) en ervaringsdeskundigen in het netwerk.

• YER Nederland;
YER (een van de ruim 90 ledenorganisaties van Samenwerking Noord) geeft trainees een kickstart binnen hun IT-carrière. Werken en leren in de juiste balans, zodat de trainee binnen no-time een zelfverzekerde expert in het IT-vakgebied is. YER is eindverantwoordelijk voor de werving van deelnemende organisaties en talenten voor het programma. YER is gedurende de eerste 24 maanden formeel werkgever en realiseert alles omtrent de individuele contractering van de trainees met de afzonderlijke SN ledenorganisaties die deelnemen

 
Brochure

Vraag onze uitgebreide brochure aan over het Certified Data Professional Traineeship. Je ontvangt de brochure direct per mail.

  Aanmelden voor traineeship

  Via de site van YER kun je je aanmelden voor het traineeship.

  Aanmelden

  Onze trainees stellen zich voor!

  Laden kan even duren…

  Sanne Westerveld

  Twan Holtrop

  Koen Lambrechts

  Rients Dalstra

  Daniël Vos

  Anouk Kauffeld

  Bas Ester

  Joëlle Bosman

  Britt Koot

  Darius Dubber

  Leerlijnen en fasering

  Het Certified Data Professional Traineeship (CDPT) is opgebouwd uit bouwstenen die bijdragen aan de ontwikkeling van de trainees.  

  • Technische skills 
  • Soft- & Business skills 
  • Intervisie & Coaching 
  • Projecten 

  Het traineeship Data Professional kent twee verschillende varianten:

  • Microsoft (specifiek)
  • Open Source (algemeen)

  Meedoen of meer weten?

  Alle informatie over het Certified Data Professional Traineeship is te verkrijgen bij Ayoub Azzahimi. Hij is namens Samenwerking Noord de projectleider voor dit initatief 

  Ayoub Azzahimi

  06 51309312
  traineeship@samenwerkingnoord.nl

  Mail