we unite

Transport, Energie & Dienstverlening (TED)

De Sector Transport, Energie en Dienstverlening (kortweg TED). bestaat uit een mooie diverse club met organisaties. Als sector vinden wij het belangrijk om actuele kennis met elkaar te delen. Hoewel onze organisaties heel verschillend zijn, delen we voor een belangrijk deel dezelfde IT-uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van security, AI en cloudgovernance.

Naar MijnSN

Er zijn natuurlijk ook specifieke uitdagingen waar we aan werken. In de transportsector hebben we te maken met ontwikkelingen richting autonoom vervoer en steeds geavanceerdere mogelijkheden van sensortechnologie. Met de transitie naar duurzaamheid hebben alle organisaties te maken, vanuit het water- en energiesegment spelen we hierin een cruciale rol.

Als dienstverleners denken we primair vanuit het perspectief van onze klanten: inzichten in de drijfveren en het gedrag van onze klanten is cruciaal en het een noodzakelijke voorwaarde je IT slim in te richten. In alle organisaties van onze TED-sector werken we daarnaast steeds meer data gedreven. Dit is van grote invloed op onze bedrijfsprocessen. Over en weer kunnen we veel leren door in elkaars keukens te kijken.

Sectorleden

Naar alle leden

Sectorvoorzitters

Dragoslav Šikanja
Gasunie

Gert Jan Theuwissen
RDW

Laatste nieuws Transport, Energie & Dienstverlening (TED)

Sector Transport, Energie & Dienstverlening

Hoe verandert de agrarische sector door IT?

Op de meeste boerderijen is toepassing van digitale techniek al aan de orde van de dag. De aardappeltelers van Avebe [...]

Lees meer

Sector Transport, Energie & Dienstverlening

Hoe worden onze auto’s slimmer en veiliger met IT?

Zelfrijdende voertuigen in Nederland, hoever is dat nog weg? Bij de RDW volgen ze de ontwikkelingen en de praktische voorbeelden [...]

Lees meer

Nieuws Sector Transport, Energie & Dienstverlening

Op visite bij YER

SN bezoekt elke maand een van haar leden. Deze maand is dat ons nieuwe lid YER, gevestigd aan de Oude [...]

Lees meer

Onze programmamanagers hebben de sectoren verdeeld. Zij sluiten aan bij het sectoroverleg en zijn het eerste aanspreekpunt voor de sector. Hier vind je de programmamanager die is gekoppeld aan deze sector.

Linn Zuidema

Mail Bel