we unite

Data Science

Data Science is een relatief nieuw vakgebied en biedt vele kansen voor Noord-Nederland. Het kennisnetwerk Data Science is opgezet om dit ‘nieuwe’ vakgebied in Noord-Nederland naar een hoger niveau te tillen door (aankomende) Data Scientisten en geïnteresseerden in het vakgebied kennis en ervaringen met elkaar te laten delen.

Het delen van kennis en ervaringen bereiken wij door met het kennisnetwerk gezamenlijk te werken aan data-vraagstukken. We proberen maatschappelijke thema’s vanuit een Data Science oogpunt te benaderen. Thema’s zoals Healthy Aging, Energy, Sensor Technology en watermanagement.

Per jaar organiseren wij vier tot zes activiteiten. Voorbeelden van activiteiten zijn: gezamenlijk hands-on werken aan een Data Science project in 3-avondsessies, kennissessies met een gastspreker, workshops waarin we in één sessie kennismaken met een technologie en bedrijfsbezoeken bij datagedreven organisaties in de regio.

Organisatie

Het kennisnetwerk Data Science is een initiatief van alumni van de opleiding Data Science van de IT Academy Noord Nederland. Deze opleiding is gezamenlijk ontwikkeld met Samenwerking Noord. De kerngroep bestaat op dit moment uit zes personen die periodiek bij elkaar komen en invulling geven aan de bijeenkomsten (circa 1 keer per 6 weken). Graag willen we de kerngroep uitbreiden. Wil jij als mede-kartrekker betrokken raken bij de kennisnetwerk Data Science, nodigen wij je uit contact met ons op te nemen.

Communicatie

Communicatie van het kennisnetwerk verloopt via de website van Samenwerking Noord en meetup.com (kennisnetwerk Data Science). Via Samenwerking Noord en Meetup wordt er gecommuniceerd met de leden van het Kennisnetwerk Data Science. Wilt u meer informatie over het kennisnetwerk Data Science, neem dan contact op met het kernteam.

Leden Kennisnetwerk Data Science

Willem
v/d Boogaart

Mail

Frank
Hoving

Mail

Mark
Veldkamp

Mail

Marcel
Adema

Mail

Wico
Mulder

Mail

Laatste nieuws Data Science

Kennisnetwerk Data Science: Online meet-up Biobased fietsbrug

Op 15 maart, 29 maart en 12 april 2021 vond de meet-up van het kennisnetwerk Data Science plaats. Dit keer [...]

Lees meer
Kennisnetwerk data science: update 2020

In maart dit jaar startten we nog enthousiast met de meetup “De digitale kaart van Nederland”. Een meetup met als [...]

Lees meer
Kennisnetwerk Data Science: Webinar Data Science for Life Sciences

Op donderdag 12 november 2020 organiseert het Kennisnetwerk Data Science een webinar over Data Science for Life Sciences. Wynand Alkema, [...]

Lees meer

Onze programmamanagers hebben de kennisnetwerken verdeeld. Zij sluiten aan bij het overleg en zijn het eerste aanspreekpunt voor het kennisnetwerken. Hier vind je de programmamanager die is gekoppeld aan deze kennisnetwerken.

Albina Koolhof-Vitochina

Mail Bel