Meetup Kennisnetwerk Data Science: aan de slag bij WLN

Op 19 en 26 november vonden de eerste twee bijeenkomsten plaats van de Meetup van het Kennisnetwerk Data Science. De laatste bijeenkomst staat gepland op 10 december aanstaande. Het doel van het kennisnetwerk is om kennis en ervaring op het gebied van data science met elkaar te delen door gezamenlijk te werken aan vraagstukken. Dit keer is het kennisnetwerk te gast bij Waterlaboratorium Noord (WLN) in Glimmen. WLN is een organisatie met kennis van de gehele waterketen en levert diensten voor zowel analyses als advies en maatwerk.

Op 19 november zijn circa 25 data scientisten in teams aan de slag gegaan met data van WLN. Via verschillende sensoren heeft WLN veel Internet of Things-data tot haar beschikking. Denk hierbij aan data van flowmeters en drukmeters en waterkwaliteitsmeters. WLN heeft het Kennisnetwerk Data Science uitgedaagd om aan de slag te gaan met de data van een zoutafvalwaterzuiveringsinstallatie. Nieuwe inzichten kunnen helpen om deze waterzuivering beter te bedrijven.

“De eerste resultaten zijn positief”, zo zegt Mark Veldkamp namens het Kennisnetwerk Data Science. “Door de verschillende invalshoeken van onze leden kom je sneller tot nieuwe inzichten. Teams zijn bijvoorbeeld bezig met het clusteren van data, het herkennen van patronen en het visualiseren van deze data.”

Op 10 december is de laatste bijeenkomst van de Meetup. Hier worden de resultaten van de teams gepresenteerd aan het kennisnetwerk en belangstellenden.

Wil je meer weten over het Kennisnetwerk Data Science of aanwezig zijn bij de presentaties op 10 december? Neem dan contact met ons op via deze link.