Agenda

Heb je vragen over je account of event, hoe je je ticket reserveert, annuleert of andere vragen? Dan kun je hier terecht.

Live Events en Online Events

Onderstaand zie je de events van Samenwerking Noord waarvoor je je op dit moment kunt inschrijven.

Ook webinars en hybride events worden in dit overzicht opgenomen.

24 mei 2024
MijnSN Informatiesessie

Het MijnSN platform is een interactie- en samenwerkingsplatform voor alle leden van Samenwerking Noord. De lancering staat gepland op 23 mei 2024.

Meer info en aanmelden

29 mei 2024
MijnSN Informatiesessie

Het MijnSN platform is een interactie- en samenwerkingsplatform voor alle leden van Samenwerking Noord. De lancering staat gepland op 23 mei 2024.

Meer info en aanmelden

30 mei 2024
Kennisnetwerk Informatieveiligheid

Chief Information Security Officers (en vergelijkbare functionarissen) werkzaam bij Samenwerking Noord-organisaties komen elk kwartaal bij elkaar om ervaringen en kennis uit te wisselen en om met elkaar te sparren. Daarnaast worden regelmatig deskundige sprekers uitgenodigd om actuele thema’s uit het vakgebied te belichten. Het Kennisnetwerk Informatieveiligheid is een besloten groep. Ben je CISO (of een vergelijkbare functionaris) bij een Samenwerking Noord-organisatie en wil je aansluiten? Neem contact op met kartrekker Bert Moorlag of programmamanager Linn Zuidema.

31 mei 2024
Governance and Leadership in the Digital Age

De Rijksuniversiteit Groningen organiseert een gratis toegankelijke, Engelstalige mini-conferentie over ‘Governance and Leadership in the Digital Age’. De focus ligt op hoe digitale technologieën zoals algoritmes, data analytics, AI, en blockchain van invloed zijn op de manier waarop organisaties geleid en bestuurd worden.
Tijdens het evenement worden praktische inzichten en onderzoek met elkaar verbonden. Er is een mooie line-up van speakers uit wetenschap en praktijk (ook uit het netwerk van Samenwerking Noord).

Meer info en aanmelden

3 juni 2024
CIO-overleg: transitie naar regie

Eindverantwoordelijke IT-managers ontmoeten elkaar op gezette tijden rondom strategische thema’s op het gebied van IT en digitalisering. De deelnemers in het CIO-netwerk gebruiken elkaar als sparringpartners voor vraagstukken, met als doel om elkaar verder te helpen en de noordelijke samenwerking te stimuleren. 

In deze editie met bijdragen van Adrik Schmid, directeur-bestuurder van GRID en Ronald Stolk, Directeur Centrum voor Informatie Technologie / CIO Rijksuniversiteit Groningen. 

Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor het senior management van onze Samenwerking Noord leden. Heb je belangstelling om deel te nemen, laat het dan weten aan programmamanager Wijnand Aalderink (06-53704821). 

Meer info en aanmelden

4 juni 2024
Adoptie: je rijdt toch ook geen auto zonder rijbewijs?!

Kennisnetwerk Digitaal Samenwerken

Met het Kennisnetwerk Digitaal Samenwerken zijn we te gast bij de Gemeente Heerenveen. Deze keer hebben we het niet over een specifieke applicatie maar over een onderwerp dat bij de invoering van elke applicatie van belang is: adoptie en digitale transformatie! Hoe zorg je er nu voor dat collega’s en klanten ook jouw spullen kunnen gebruiken, willen gebruiken en daar de echte meerwaarde ervaren? En waar loop je tegenaan?

Met ervaringsverhalen vanuit de Gemeente Heerenveen en volop mogelijkheden om met elkaar in gesprek te gaan over dit boeiende onderwerp.

Meer info en aanmelden

6 juni 2024
Data-experts gezocht: Schimmels in data

Aanleiding: In veel woningen komt vocht en schimmel voor. Ook huurders van woningcorporaties kampen met deze problemen in hun woningen. Bewoners die hier last van hebben, trekken regelmatig bij corporaties of in de media aan de bel. De aanpak van schimmel- en vochtproblemen is echter lastig. Vochthinder kan te maken hebben met bouwkundige en installatietechnische aspecten, maar ook met de wijze van bewoning. Vaak gaat het om meerdere of een combinatie van oorzaken. Schimmel in een woning kan erg vervelend en stressvol zijn voor de mensen die er wonen. Soms hebben mensen ook moeite om rond te komen. Dat kan ervoor zorgen dat ze hun huis niet goed kunnen verwarmen, wat weer kan leiden tot meer schimmel. Hierdoor kunnen bewoners constant gestrest zijn, wat kan leiden tot slaapproblemen, angstgevoelens, en zelfs gezondheidsproblemen op lange termijn.

Meer info en aanmelden

6 juni 2024
SoJava

SoJava is een vakinhoudelijk event voor Java Developers en geïnteresseerden. We hebben de ambitie om van dit event een jaarlijks terugkerend moment in het Noorden te maken. Deze eerste keer zetten we twee Devoxx-sprekers op het podium. Mark van der Walle en Marcel Schutte delen graag hun visie op de laatste ontwikkelingen rondom Java. Ze onderzoeken hoe organisaties nog meer waarde kunnen creëren met de tooling die Java Developers dagelijks gebruiken.

Aanmelden

6 juni 2024
MijnSN Informatiesessie

Het MijnSN platform is een interactie- en samenwerkingsplatform voor alle leden van Samenwerking Noord. De lancering staat gepland op 23 mei 2024.

Meer info en aanmelden

11 juni 2024
Jong Samenwerking Noord: What about cloud?

Het is alweer tijd voor het derde evenement van Jong Samenwerking Noord en deze keer is iedereen welkom! Of je nu jong, jong van geest of al vol levenservaring bent: iedereen uit het samenwerking noord netwerk is van harte uitgenodigd. Tijdens dit evenement gaan we het hebben over Cloud engineering. Vrijwel iedereen werkt in of met de cloud. Collega’s van Cegeka nemen je op een toegankelijke manier mee in het onderwerp Cloud. Daarna kun je meteen je kennis testen aan de hand van leuke games: kraak jij als eerste de kluis? Het evenement is ook geschikt als je nog geen ervaring hebt met dit onderwerp.

Meer info en aanmelden

20 juni 2024
Agile Congres

Het Agile Congres 2024 begint met een inspirerende keynote van Lydia Bos, gevolgd door een dag vol diverse breakout-sessies en activiteiten op het bruisende Agile Netwerkplein.

Meer info en aanmelden

25 juni 2024
Security grip op AI-tools

Op 25 juni organiseert NEXXT een gratis inloopsessie met als thema: Security grip op AI-tools. Gezien de enorme toename voor steeds weer nieuwe AI-toepassingen een belangrijk onderwerp.

  • De volgende vragen komen aan bod:
  • Welke AI-tools worden in mijn organisatie gebruikt?
  • Wat zijn de leveranciers van deze tools?
  • Welke AI-tool heeft welke informatie opgevraagd?
  • Welke bedrijfsinformatie heeft onze organisatie verlaten?
  • Waar wordt deze informatie opgeslagen?

Meer informatie en aanmelding op de website van NEXXT

Aanmelden

26 juni 2024
Trendtafel IT-innovatie: PQC – wat moeten we ermee?

Experts achten de kans reëel dat quantumcomputers in 2030 al krachtig genoeg zijn om de huidige cryptografische standaarden te breken. Daarom is het belangrijk dat organisaties spoedig starten met de overstap naar een quantumveilige omgeving.  

De werkgroep Kennis en Innovatie van Samenwerking Noord heeft zich over dit onderwerp gebogen en nodigt graag een twaalftal strategie- en beleidsmakers uit om aan de trendtafel mee te denken over post-quantum cryptografie (PQC). Met een aantal experts en door gebruik te maken van het door TNO en CWI opgestelde, recent uitgebrachte, PQC-migratiehandboek, nemen we de implicaties van de technologische ontwikkelingen door, evenals de stappen die je kunt zetten om je organisatie veilig te houden in de toekomst.    

Op Mijn Samenwerking Noord zal in het kader van deze bijeenkomst een subgroep over dit onderwerp worden geopend, waarin ook de komende tijd kennis en ervaring uitgewisseld kan worden.  

De Werkgroep Kennis en Innovatie van Samenwerking Noord heeft als doel om IT-innovaties te spotten en te duiden en de samenwerking rond innovatiethema’s binnen onze leden te stimuleren. Regelmatig organiseert de groep dit soort Trendtafels met en voor experts en belanghebbenden uit ons netwerk. 

Meer info en aanmelden volgt

Events terugkijken

Event gemist? Dan kun je die hier terugkijken.

Terugkijken