Agenda

Heb je vragen over je account of event, hoe je je ticket reserveert, annuleert of andere vragen? Dan kun je hier terecht.

Live Events en Online Events

Onderstaand zie je de events van Samenwerking Noord waarvoor je je op dit moment kunt inschrijven.

Ook webinars en hybride events worden in dit overzicht opgenomen.

5 april 2023
RDW Tech Day

De RDW Techday staat garant voor een leuke dag vol techniek. Tijdens dit eendaagse event kun je zien, horen én ervaren welke technologische ontwikkelingen de komende jaren op de RDW afkomen. Met onderwerpen als generative AI, objectherkenning, security en nog veel meer ook erg interessant voor andere organisaties! Samenwerking Noord mag 25 kaarten weggeven onder haar leden.

Meer info en aanmelden

12 april 2023
Interactieve workshop: Aan de slag met informatieveilig gedrag

Deze interactieve workshop, verzorgd door de CISO van Lentis, is gebaseerd op een best practice in de zorg en makkelijk toe te passen op alle gebieden en sectoren. Vanuit verandermanagementperspectief bekijk je samen met je groep hoe je informatieveilig gedrag bij de medewerkers kunt stimuleren. Bewustzijn leidt namelijk niet gelijk tot gewenst gedrag. Welke interventies kan je gebruiken en hoe veranker je het gewenste gedrag in de bestaande organisatiecultuur en processen? .

Meer info en aanmelden

20 april 2023
Doe het met Data: Samenwerken met data in de praktijk

DATAGEDREVEN WERKEN staat met hoofdletters geschreven in de plannen van vrijwel alle organisaties. De meerwaarde wordt vaak wel snel ontdekt. De praktijk kan echter weerbarstig zijn: technische, bedrijfsmatige en ethische factoren spelen hun rol. Tijdens dit evenement neemt Menno ‘Echt Nep’ van Doorn van Sogeti ons mee in een toekomstverhaal. Vervolgens ga je als deelnemer samen met andere professionals actief de keuzes en de uitdagingen van echt datagedreven werken te lijf, zelfs over de grenzen van organisaties heen. We ronden de middag af met concrete mogelijkheden om de samenwerking rond data voort te zetten, zowel binnen als buiten Samenwerking Noord.

Meer info en aanmelden

21 april 2023

Digitale Academie Noord-Nederland: Groningen verlegt het accent naar digitaal

Wees welkom op vrijdag 21 april tijdens de bijeenkomst
“Groningen verlegt het accent naar digitaal”. Tijdens deze middag staat de betekenis van digitale vaardigheden in de provincie Groningen centraal.
 

Meer info en aanmelden

9 mei 2023
Rondleiding in Datacenter van de toekomst

Een inkijk in het verduurzamen van digitalisering bij Bytesnet.

Kom op bezoek bij state of the art datacenter d’ROOT in Groningen waar Jan-Joris van Dijk (Managing Director) en specialisten jullie zullen rondleiden en alles vertellen over de datacenter diensten, High Performance Computing en Cloud Computing.

Meer info en aanmelden

11 mei 2023
Digitale Transformatie

Ons thema-evenement van de maand mei wijden we aan de digitale transformatie. Die is overal om ons heen, maar hoe klaar zijn we er eigenlijk voor? De impact van digitalisering is niet alleen een onderwerp voor bestuurskamers en beleidsmakers, het is vooral ook mensenwerk.

Meer info en aanmelden volgt

16 mei 2023
Kennisnetwerk Digitaal Samenwerken

In het kennisnetwerk Digitaal Samenwerken krijgen de technische tools natuurlijk aandacht, maar vooral ook de vraag-gestuurde functionaliteiten, de implementatie en de ondersteuning. Ook in deze bijeenkomst delen we de ervaringen en de kennis vanuit verschillende ledenorganisaties.

Meer info en aanmelden volgt

23 mei 2023
Lunchsessie: Zij-instromers op de arbeidsmarkt

Vanwege de krappe arbeidsmarkt, moeten organisaties alle zeilen bijzetten om voldoende menskracht aan de IT-knoppen te zetten. Een van de waardevolle initiatieven in dit veld is Make IT Work. In deze digitale lunchsessie worden de ervaringen met dit programma, zowel vanuit het onderzoek als vanuit de praktijk gedeeld.

Meer info en aanmelden volgt

24 mei 2023
Netwerkborrel Samenwerking Noord

We organiseren een ouderwetse networkborrel in het moderne DOT! Iedereen die werkt bij een lid van Samenwerking Noord is welkom om collega’s uit het werkveld informeel op te zoeken. Dat doen we in de zomerse sfeer op het terras van DOT, dat is gelegen aan het stadsstrand. Uiteraard zorgen wij voor een hapje en een drankje, zodat jij onbezorgd kunt netwerken!

Meer info en aanmelden

1 juni 2023
Matchmaking event CyberSecurity Research Agenda for Northern Netherlands (CSRA4NN)

Meer info en aanmelden volgt

5 juni 2023
CIO-Netwerk

Vanuit enkele CIO’s is het initiatief genomen een eigen netwerk op te zetten voor senior IT-managers om (gemeenschappelijke) uitdagingen te delen en kennis en ervaring uit te wisselen. Op 5 juni a.s. vindt de eerste bijeenkomst plaats. Heb je belangstelling om deel te nemen aan dit het netwerk, neem dan contact op met Fred Hassert

Meer info volgt

22 juni 2023
Kennisnetwerk Privacy & Security

In het kennisnetwerk Privacy & Security ontmoeten professionals elkaar die werken aan deze actuele thematiek. Het gaat in dit kennisnetwerk niet alleen over de technische kant, maar ook over de organisatorische kant en over het gedrag van en de bewustwording bij medewerkers.

Meer info en aanmelden volgt

15 juni 2023
Agile Congres 2023

Het jaarlijkse Agile-congres staat gepland op donderdag 15 juni 2023 in het Provinciehuis in Groningen. Het organisatieteam is druk bezig met het programma. Bij vragen kun je contact opnemen met programmamanager Albina Koolhof-Vitochina.

Meer info en aanmelden volgt

4 juli 2023
Smart Building – de praktijkcase TU Delft

Veilige toegang en connectiviteit van en binnen gebouwen wordt steeds belangrijker. Onze ledenorganisatie Ventus deelt tijdens deze bijeenkomst haar ervaringen en haar expertise.

Meer info en aanmelden volgt

6 juli 2023
Lunchsessie Cloudstrategie

Op initiatief van enkele van onze ledenorganisaties delen we in deze digitale lunchsessie de ambities en de ervaringen om te komen tot een duurzame cloudstrategie. .

Meer info en aanmelden volgt

Events terugkijken

Event gemist? Dan kun je die hier terugkijken.

Terugkijken