Agenda

Heb je vragen over je account of event, hoe je je ticket reserveert, annuleert of andere vragen? Dan kun je hier terecht.

Live Events en Online Events

Onderstaand zie je de events van Samenwerking Noord waarvoor je je op dit moment kunt inschrijven.

Ook webinars en hybride events worden in dit overzicht opgenomen.

2 oktober 2023
CIO-netwerk Samenwerking Noord

Samenwerking Noord heeft sinds enige tijd een kennisnetwerk waarin de CIO’s (of topmanagers in vergelijkbare rollen) van onze ledenorganisaties bijeenkomen. IT-leiders van diverse ledenorganisaties ontmoeten elkaar rondom strategische thema’s op het gebied van IT en digitalisering. De deelnemers in het netwerk gebruiken elkaar als sparringpartners voor vraagstukken, met als doel elkaar verder te helpen. De komende editie staat in het teken van de Arbeidsmarkt. Heb je interesse om deel te nemen, dan kun je contact opnemen met Wijnand Aalderink (06-53704821)of Fred Hassert (06-15068159).

Meer info

3 oktober 2023
Digitaal Samenwerken: de zoektocht van het Alfa-college naar grip op informatiebeveiliging in de organisatie

Richard (Functioneel specialist MS365) en Jaap (Hoofd Functioneel beheer) van het Alfa-college delen hun verhaal over informatiebeveiliging in het onderwijs. Zij beschrijven hoe zij na een aantal incidenten MFA hebben toegepast om de identiteit en de gegevens van hun gebruikers te beschermen. Zij presenteren ook de CIS Controls, een reeks van 18 best practices voor cybersecurity, die zij willen gaan hanteren om hun informatiebeveiliging te optimaliseren en te ordenen. Zij zijn benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers in het gebruik van de CIS controls, zodat we van elkaar kunnen leren.

Meer info en aanmelden

5 oktober 2023
Bloei Digitaal

Op donderdag 5 oktober 2023 organiseert de gemeente Groningen het congres Bloei Digitaal over menselijk en slim digitaliseren. Dit belooft een inspirerende ontdekkingsreis te worden met sprekers, workshops en een verrassend randprogramma.
Tijdens het congres onderzoeken de deelnemers thema’s als menselijker datagedreven werken, goed omgaan met privacy, onszelf beschermen door slimme security, informatiebeheer op orde en goede (digitale) dienstverlening.

Meer info en aanmelden

17 oktober 2023
Digitale Transformatie binnen Wetterskip Fryslân

Ook nieuwsgierig naar wat een waterschap doet en hoe zij bezig zijn met data innovatie? Kom dan naar het de bijeenkomst van het Kennisnetwerk digitale transformatie!

Meer info en aanmelden

19 oktober 2023
Cloudstrategie: hier en daar een wolk

Organisaties maken in toenemende mate gebruik van Cloud infrastructuren. Maar als je hiervoor gaat, waar kies je dan voor? Heel fijn natuurlijk als je ontzorgd wordt door een leverancier en je minder eigen servers hoeft af te stoffen. Wat kom je tegen op zo’n reis en hoe kom je en blijf je zelf aan het stuur van je informatievoorziening? Welke nieuwe technologieën zijn er en komen eraan om betrouwbaar en veilig de toekomst in te gaan? Tijdens deze middag bespreken we dit soort vragen en ga je als IT-professional in gesprek met reis-/lotgenoten.

Meer info en aanmelden

1 november 2023
Hoe word/blijf je een sterke speler op de noordelijke IT-arbeidsmarkt?

In samenwerking met het project Talent in de Regio en Samenwerking Rijk Noord nemen we bestaand en nieuw onderzoek over de IT-arbeidsmarkt in het Noorden door en we staan uitgebreid stil bij de ontwikkeling van een sterke leer- en werkcultuur. Als bezoeker ga je praktisch aan de slag met het ontwikkelen van een strategie voor de eigen organisatie.  

Meer info en aanmelden

14 november 2023
Evenement Jong Samenwerking Noord

Een enthousiaste groep collega’s vanuit diverse ledenorganisaties heeft de handschoen opgepakt om een met elkaar nieuw netwerk voor young professionals op te zetten. Ze zullen op gezette tijden bijeenkomen met een aansprekend inhoudelijk programma en alle ruimte voor onderlinge professionele uitwisseling in een gezellige sfeer.

Meer info en aanmelden volgt

16 november 2023
Hoe verandert generatieve AI ons werk?

De ontwikkelingen rond generatieve AI zijn dagelijks in het nieuws en vormen een gamechanger voor elke organisatie. Met een groep collega’s uit het netwerk komen we tot een boeiend programma waarin de verandering van werkprocessen centraal zal staan.

Meer info en aanmelden volgt

21 november 2023
Kennisnetwerk Privacy and Security: Operationele Techniek

Steeds meer organisaties hebben hun operationele techniek (OT) verbonden met het internet. Veel OT-apparaten zijn daardoor eenvoudig toegankelijk. In het Cybersecuritybeeld Nederland wordt melding gemaakt dat dit organisaties kwetsbaar maakt voor cybercriminaliteit. En dus is het tijd voor actie! 

Meer info en aanmelden volgt

28 november 2023
Kennisnetwerk Digitaal Samenwerken: Zero Trust / Back up

Microsoft 365 blijft velen van ons dagelijks bezighouden. De provincie Drenthe deelt tijdens deze bijeenkomst haar aanpak en haar ervaringen rond de onderwerpen Zero Trust en Backup. 

Meer info en aanmelden volgt

7 december 2023
Kennisnetwerk Digitale Transformatie

De digitale transformatie is overal om ons heen, maar hoe klaar zijn we er eigenlijk voor? De impact van digitalisering is niet alleen een onderwerp voor bestuurskamers en beleidsmakers, het is vooral ook mensenwerk   

In het Kennisnetwerk Digitale Transformatie delen we kennis, werken we samen aan projecten en presenteren we aan elkaar.   

Meer info en aanmelden volgt

12 december 2023
Traineedag Samenwerking Noord

Dit voorjaar begon het eigen traineeship-programma van Samenwerking Noord. 12 data-trainees zijn met goede moed aan de slag gegaan bij diverse van onze ledenorganisaties. Tijdens deze dag ontmoeten de trainees elkaar en tevens de trainees die in programma’s van onze eigen ledenorganisaties actief zijn.  

Meer info en aanmelden volgt

15 december 2023
CISO netwerk Samenwerking Noord

Een groep Chief Information Security Officers van publieke organisaties komt elk kwartaal bij een over diverse thema’s, ingebracht door de deelnemers. Doel van deze groep is om kennis beschikbaar te stellen voor elkaar, om ICT positie en security in de Noordelijke regio’s te versterken. Zie de website voor meer informatie of neem contact op met voorzitter Bert Moorlag of met programmamanager Linn Zuidema. 

Meer info en aanmelden volgt

Events terugkijken

Event gemist? Dan kun je die hier terugkijken.

Terugkijken