Agenda

Heb je vragen over je account of event, hoe je je ticket reserveert, annuleert of andere vragen? Dan kun je hier terecht.

Live Events en Online Events

Onderstaand zie je de events van Samenwerking Noord waarvoor je je op dit moment kunt inschrijven.

Ook webinars en hybride events worden in dit overzicht opgenomen.

25 april 2024
NEXXT presenteert: Microsoft Copilot

Achter het net gevist voor de bijeenkomst van het Kennisnetwerk Digitaal Samenwerken over Microsoft Copilot op 5 maart? Goed nieuws! Op 25 april organiseert NEXXT op eigen initiatief een extra event over Microsoft Copilot. Hoor meer over wetgeving, de licentiestructuur, implementatie en een live demo. Gratis toegankelijk voor eenieder en dus ook voor Samenwerking Noord leden.

Meer info en aanmelden

25 april 2024
Thorbecke Conference: Artificial Intelligence – a blessing or a curse?

NHL Stenden’s Thorbecke Academy proudly presents: the Thorbecke Conference 2024. Thorbecke Academy is the Academy for Law, Public Administration and Safety and Security. You are warmly invited to the annual conference. This year, we delve into the theme: Artificial Intelligence – blessing or a curse? Discover insights, engage in discussions, and explore the impact of AI at this insightful event.

Meer info en aanmelden

April 2024
Start nieuwe ronde traineeship Certified Data Professional

Samenwerking Noord kent sinds vorig jaar een eigen traineeship gericht op Data. De eerste lichting is succesvol gestart. In mei starten we met een nieuw cohort.  

Meer info en aanmelden

16 mei 2024
IT-Engineering Congres 2024

CJIB, DICTU, DUO, RUG en UMCG organiseren gezamenlijk het IT-Engineering Congres (formerly known as OPS Congres) in Martini Plaza in Groningen. Beheerders van verschillende grote organisaties samen om kennis te delen op het gebied van onder andere security, logging, datagebruik, automatisering, AI en nog veel meer. Keynote speaker is Brenno de Winter, specialist in IT-beveiliging en privacy
Voor de overige leden van Samenwerking Noord zal de organisatie zoals voorheen een mooi aantal kaarten beschikbaar stellen.

Meer info Aanmelden

23 mei 2024
ALV Samenwerking Noord

Als vereniging zoeken we graag het gesprek op met de leden. Dat gebeurt gestructureerd zeswekelijks in onze ledenraad, daarnaast in de verschillende sectoren, en in meer praktische zin ook tijdens de evenementen die we bijna elke week organiseren.

Tijdens de jaarlijkse ALV legt het bestuur verantwoording af over de afgelopen periode, met als vast onderdelen het financiële jaarverslag en een inhoudelijke update. Tijdens deze ALV lanceren we Mijn Samenwerking Noord als het nieuwe samenwerkingsplatform waarmee we onze leden verder willen faciliteren.

Meer info en aanmelden

23 mei 2024
AI Opgelet: zelf aan de slag met nieuwe tools

Tijdens dit event gaan we samen aan de slag met AI-tools die steeds toegankelijker worden en steeds meer kunnen. Neem je laptop mee!

Meer info en aanmelden

24 mei 2024
MijnSN Informatiesessie

Het MijnSN platform is een interactie- en samenwerkingsplatform voor alle leden van Samenwerking Noord. De lancering staat gepland op 23 mei 2024.

Meer info en aanmelden

29 mei 2024
MijnSN Informatiesessie

Het MijnSN platform is een interactie- en samenwerkingsplatform voor alle leden van Samenwerking Noord. De lancering staat gepland op 23 mei 2024.

Meer info en aanmelden

31 mei 2024
Governance and Leadership in the Digital Age

De Rijksuniversiteit Groningen organiseert een gratis toegankelijke, Engelstalige mini-conferentie over ‘Governance and Leadership in the Digital Age’. De focus ligt op hoe digitale technologieën zoals algoritmes, data analytics, AI, en blockchain van invloed zijn op de manier waarop organisaties geleid en bestuurd worden.
Tijdens het evenement worden praktische inzichten en onderzoek met elkaar verbonden. Er is een mooie line-up van speakers uit wetenschap en praktijk (ook uit het netwerk van Samenwerking Noord).

Meer info en aanmelden

3 juni 2024
CIO-overleg: transitie naar regie

Eindverantwoordelijke IT-managers ontmoeten elkaar op gezette tijden rondom strategische thema’s op het gebied van IT en digitalisering. De deelnemers in het CIO-netwerk gebruiken elkaar als sparringpartners voor vraagstukken, met als doel om elkaar verder te helpen en de noordelijke samenwerking te stimuleren. 

In deze editie met bijdragen van Adrik Schmid, directeur-bestuurder van GRID en Ronald Stolk, Directeur Centrum voor Informatie Technologie / CIO Rijksuniversiteit Groningen. 

Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor het senior management van onze Samenwerking Noord leden. Heb je belangstelling om deel te nemen, laat het dan weten aan programmamanager Wijnand Aalderink (06-53704821). 

4 juni 2024
Adoptie: je rijdt toch ook geen auto zonder rijbewijs?!

Kennisnetwerk Digitaal Samenwerken

Met het Kennisnetwerk Digitaal Samenwerken zijn we te gast bij de Gemeente Heerenveen. Deze keer hebben we het niet over een specifieke applicatie maar over een onderwerp dat bij de invoering van elke applicatie van belang is: adoptie en digitale transformatie! Hoe zorg je er nu voor dat collega’s en klanten ook jouw spullen kunnen gebruiken, willen gebruiken en daar de echte meerwaarde ervaren? En waar loop je tegenaan?

Met ervaringsverhalen vanuit de Gemeente Heerenveen en volop mogelijkheden om met elkaar in gesprek te gaan over dit boeiende onderwerp.

Meer info en aanmelden volgt

6 juni 2024
MijnSN Informatiesessie

Het MijnSN platform is een interactie- en samenwerkingsplatform voor alle leden van Samenwerking Noord. De lancering staat gepland op 23 mei 2024.

Meer info en aanmelden

11 juni 2024
Jong Samenwerking Noord: What about cloud?

Het is alweer tijd voor het derde evenement van Jong Samenwerking Noord en deze keer is iedereen welkom! Of je nu jong, jong van geest of al vol levenservaring bent: iedereen uit het Samenwerking Noord netwerk is van harte uitgenodigd. Tijdens dit evenement gaan we het hebben over Cloud Engineering. Vrijwel iedereen werkt in of met de cloud. Met behulp van gamification gaan de collega’s van Cegeka op een toegankelijke manier in op het onderwerp Cloud Engineering. Het evenement is ook geschikt als je nog geen ervaring hebt met dit onderwerp.

Meer info en aanmelden volgt

20 juni 2024
Agile Congres

Het welbekende Agile Congres, georganiseerd door meerdere leden van Samenwerking Noord, is gepland. Het congres vindt dit jaar plaats in het Provinciehuis Groningen. De dag zal gevuld worden met inhoudelijke bijdragen, interactieve sessies en inspirerende netwerkmogelijkheden. Volledig programma zal in mei bekend gemaakt worden.

Meer info en aanmelden volgt

Events terugkijken

Event gemist? Dan kun je die hier terugkijken.

Terugkijken