Agenda

Heb je vragen over je account of event, hoe je je ticket reserveert, annuleert of andere vragen? Dan kun je hier terecht.

Live Events en Online Events

Onderstaand zie je de events van Samenwerking Noord waarvoor je je op dit moment kunt inschrijven.

Ook webinars en hybride events worden in dit overzicht opgenomen.

28 februari 2024
Digitale transformatie bij Royal Avebe

Hoor en ervaar hoe Royal Avebe vormgeeft aan digitale transformatie en innovatie tijdens deze bijeenkomst van het kennisnetwerk Digitale Transformatie. Met als bonus een rondleiding door het Avebe innovatiecentrum! Let op: beperkt aantal plekken.

Meer info en aanmelden

5 maart 2024
Kennisnetwerk Digitaal Samenwerken: Microsoft Copilot – waar voor je geld?

Je kunt er bijna niet omheen, Copilot is het antwoord van Microsoft op het succes ChatGPT. Maar wat kun je eigenlijk met Copilot? Hoe zit het met de licenties en wat moet je regelen om het beheersbaar te houden in je organisatie? Daarover vertellen NEXXT en de Gemeente Groningen tijdens deze sessie van het Kennisnetwerk Digitaal Samenwerken.

Meer info en aanmelden

7 maart 2024
Start managementscholing Digitale Transformatie

Voor de volgende stap in de digitale transformatie kun je als IT-manager voortaan goed terecht in het Noorden. In maart 2024 start het gloednieuwe en exclusieve executive programma ‘De Toekomstformule voor Digitale Transformatie’. Deze nieuwe managementscholing wordt verzorgd door de University of Groningen Business School (UGBS) in samenwerking met IT Academy Noord-Nederland. Het opleidingsprogramma is in nauwe samenwerking met Samenwerking Noord ontwikkeld.

Meer info en aanmelden

7 maart 2024
Jong SN PUBQUIZ

Op 7 maart 2024 organiseert Jong Samenwerking Noord een ontzettend gezellige PUBQUIZ! Via deze pubquiz laten we jou kennis maken met Samenwerking Noord. Aan de hand van verschillende IT-thema’s zoals AI en security nemen we je mee in wat Samenwerking Noord doet en met welke onderwerpen we ons bezighouden.

Meer info en aanmelden

12 maart 2024
Trendtafel IT-innovatie: Eerste editie

Bijblijven is lastig, vooruitkijken is een vak. De IT-ontwikkelingen gaan zo razendsnel dat ze niet eenvoudig bij te houden zijn. Hoe is dat in jouw organisatie georganiseerd? Heb je zelf de rol van innovator? Alleen of met een team of projectgroep? Hoe stel jij je antenne af op de toekomst? En hoe zoek je de verbinding met de collega’s en de onderwerpen van morgen? 

De Werkgroep Kennis en Innovatie Samenwerking Noord legt graag contact met professionals uit het veld voor de eerste editie van de Trendtafel IT-innovatie. 

Het doel is om gezamenlijk nieuwe ontwikkelingen te spotten en te duiden. En om na te denken over de vraag hoe we kunnen stimuleren dat ze verder worden verkend. 

Meer info en aanmelden

14 maart 2024
De gemeenten Leeuwarden en Groningen: in meerdere opzichten digital twins

Leontien Spoelstra en Albert van Holthoon nemen je graag mee in al hun ervaringen op het gebied van digital twins bij respectievelijk de gemeente Leeuwarden en de gemeente Groningen.

Meer info en aanmelden

17 maart 2024
Blok je agenda voor een smashing event!

Op 17 maart organiseren we een netwerkbijeenkomst voorafgaand aan de eredivisiewedstrijd van Lycurgus. Wil je van topvolleybal genieten en daarnaast een tweetal interessante sprekers aan het woord horen over data en sportief succes?

Meer info en aanmelden

21 maart 2024
Event Digitale Transformatie

Tijdens dit evenement zullen verschillende sprekers opnieuw de ervaringen uit hun eigen praktijk delen. Samenwerking Noord kenmerkt zich door een interessante mix van publieke en private organisaties, die stuk voor stuk met de digitale transformatie aan de slag zijn: voor de eigen medewerkers, maar ook voor burgers, bewoners, patiënten of klanten.

Meer info en aanmelden volgt

28 maart 2024
Kennisnetwerk Informatieveiligheid (CISO-netwerk)

Meer info en aanmelden volgt

18 april 2024
Event Privacy & Security

Privacy en security zijn enorm belangrijk. Veilig en verantwoord werken met IT heeft niet alleen een technische kant, maar vraagt vooral ook veel van de organisatie en de medewerkers. Organisaties investeren steeds meer in dit onderwerp. Tijdens deze bijeenkomst gaan we het gesprek aan over de opbrengsten en de uitdagingen aan de hand van concrete voorbeelden.

Meer info en aanmelden volgt

25 april 2024
NEXXT presenteert: Microsoft Copilot

Achter het net gevist voor de bijeenkomst van het Kennisnetwerk Digitaal Samenwerken over Microsoft Copilot op 5 maart? Goed nieuws! Op 25 april organiseert NEXXT op eigen initiatief een extra event over Microsoft Copilot. Hoor meer over wetgeving, de licentiestructuur, implementatie en een live demo. Gratis toegankelijk voor eenieder en dus ook voor Samenwerking Noord leden.

Meer info en aanmelden

25 april 2024
Thorbecke Conference: Artificial Intelligence – a blessing or a curse?

NHL Stenden’s Thorbecke Academy proudly presents: the Thorbecke Conference 2024. Thorbecke Academy is the Academy for Law, Public Administration and Safety and Security. You are warmly invited to the annual conference. This year, we delve into the theme: Artificial Intelligence – blessing or a curse? Discover insights, engage in discussions, and explore the impact of AI at this insightful event.

Meer info en aanmelden

April 2024
Start nieuwe ronde traineeship Certified Data Professional

Samenwerking Noord kent sinds vorig jaar een eigen traineeship gericht op Data. De eerste lichting is succesvol gestart. In mei starten we met een nieuw cohort.  

Meer info en aanmelden

16 mei 2024
IT-Engineering Congres 2024

CJIB, DICTU, DUO, RUG en UMCG organiseren gezamenlijk het IT-Engineering Congres (formerly known as OPS Congres) in Martini Plaza in Groningen. Beheerders van verschillende grote organisaties samen om kennis te delen op het gebied van onder andere security, logging, datagebruik, automatisering, AI en nog veel meer. Keynote speaker is Brenno de Winter, specialist in IT-beveiliging en privacy
Voor de overige leden van Samenwerking Noord zal de organisatie zoals voorheen een mooi aantal kaarten beschikbaar stellen.

Meer info en aanmelden volgt

3 juni 2024
CIO-overleg: transitie naar regie

Eindverantwoordelijke IT-managers ontmoeten elkaar op gezette tijden rondom strategische thema’s op het gebied van IT en digitalisering. De deelnemers in het CIO-netwerk gebruiken elkaar als sparringpartners voor vraagstukken, met als doel om elkaar verder te helpen en de noordelijke samenwerking te stimuleren. 

In deze editie met bijdragen van Adrik Schmid, directeur-bestuurder van GRID en Ronald Stolk, Directeur Centrum voor Informatie Technologie / CIO Rijksuniversiteit Groningen. 

Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor het senior management van onze Samenwerking Noord leden. Heb je belangstelling om deel te nemen, laat het dan weten aan programmamanager Wijnand Aalderink (06-53704821). 

20 juni 2024
Agile Congres

Het welbekende Agile Congres, georganiseerd door meerdere leden van Samenwerking Noord, is gepland. Het congres vindt dit jaar plaats in het Provinciehuis Groningen. De dag zal gevuld worden met inhoudelijke bijdragen, interactieve sessies en inspirerende netwerkmogelijkheden. Volledig programma zal in mei bekend gemaakt worden.

Meer info en aanmelden volgt

Events terugkijken

Event gemist? Dan kun je die hier terugkijken.

Terugkijken