Agenda

Heb je vragen over je account of event, hoe je je ticket reserveert, annuleert of andere vragen? Dan kun je hier terecht.

Live Events en Online Events

Onderstaand zie je de events van Samenwerking Noord waarvoor je je op dit moment kunt inschrijven.

Ook webinars en hybride events worden in dit overzicht opgenomen.

27 januari
Webinar: Data Science

Gegevens Knooppunt Groningen organiseert webinar over data science voor alle geïnteresseerden. Tijdens de webinar zal programmamanager Albina Vitochina de speerpunten van Samenwerking Noord toelichten en welke rol de kennisnetwerken, sectoren en partners hierin spelen. Vervolgens zullen Mark Veldkamp en Marcel Adema jullie meenemen in de ontwikkeling van het vakgebied. Aan de hand van een use case wordt de waarde van samenwerking binnen dit kennisnetwerk ervaren.

Meer info en aanmelden

11 februari
AI-hub Noord-Nederland kick off

Op vrijdag 11 februari a.s. start een belangrijk nieuw initiatief dat als doel heeft de AI-hub Noord-Nederland op te zetten. Samenwerking Noord is een van de projectpartners die met elkaar actief gezamenlijke projecten zullen ontwikkelen in een groot aantal sectoren. We zullen een projectleider aanstellen en een kennisnetwerk opzetten binnen onze vereniging.

Aanmelden Download info

15 februari
Lunchsessie: 5G-ambities in de praktijk

‘Grote capaciteit, kleine reactietijden en enorm veel apparaten tegelijk’, dat zijn drie ambities van 5G. Maar hoe gaat dit in de praktijk? Is het echt zo snel en wat kun je er dan mee? In deze sessie zal Jos Bredek aan de hand van een prototype van een slim veiligheidsvest inzicht gegeven in de huidige stand van zaken (in een proefomgeving).

Meer info en aanmelden

15 februari
IT Academy colleges: Ethical Hacking

Op dinsdag 15 februari staat de vijftiende editie van IT Academy colleges gepland. Deze online editie staat in het teken van ethical hacking. Bijna iedere dag staat er in het nieuws dat er onwettig informatie is versleuteld van een bedrijf of persoon. Er worden absurde bedragen gevraagd om deze informatie weer terug te krijgen. Een ethisch hacker probeert dit te voorkomen door op regelmatige basis pentesten op applicaties uit te voeren.

Meer info en aanmelden

17 februari
Security, we spelen op zeker

Hoe weren we ons tegen de volgende cyberaanval? Hoe beschermen we in het digitale domein de belangen en rechten van onze burgers, klanten en medewerkers?Nu ICT nog sterker dan voorheen de ruggengraat van onze organisaties vormt, is het nog belangrijker om binnen de regels permanent onze informatieveiligheid te waarborgen. Tijdens dit event komt de praktijk van verschillende organisaties voorbij. Zowel organisatorische en technische uitdagingen en oplossingen komen aan bod.

Meer info en aanmelden

2 maart
Digitaal Samenwerken: Power Automate en Power Apps

Het kennisnetwerk digitaal samenwerken geeft vervolg aan een eerdere sessie over Microsoft Power Automate en Power Apps. Ditmaal met de volgende programmaonderdelen: ga hands-on aan de slag en start met het creëren van een eigen product, beluister de praktijkvoorbeelden van leden over inzet van deze tools bij hun organisaties, ontdek wat het verschil is tussen Power Automate en Power Apps, wat de voordelen en nadelen zijn van het gebruiken van deze tools in een organisaties.

Meer info en aanmelden volgt

10 maart
Brainstormsessie Cyber Security Noord Nederland

10 maart gaat Samenwerking Noord een gezamenlijk event organiseren met de onderzoeksagenda Cybersecurity Noord Nederland (CSNN). Doel van de werkgroep is om een gezamenlijke onderzoeksagenda te realiseren en onderhouden voor cybersecurity in Noord-Nederland voor de middellange termijn (3-5 jaar). Zodat we in Noord-Nederland door gezamenlijk op te trekken beter en effectiever kunnen innoveren op cybersecurity. Tijdens de brainstormsessie gaan de deelnemers met elkaar in gesprek en geven feedback op de onderzoeksagenda.

Meer info en aanmelden volgt

17 maart
Digital Readiness/Digitale transformatie: kantelt u gezellig mee?

Bij digitaliseringstrategie hebben we het over het grote verhaal en de toekomstbestendige organisatie. Het verhaal dat nooit klaar is en waarvoor geen eenduidig script klaar ligt. Digitalisering is in elk proces en in elk onderdeel van de organisatie crucialer dan ooit. Het samenspel van de medewerkers en de techniek levert vaak complexe uitdagingen op, zowel binnen de muren als in relatie met klanten en andere stakeholders. We lanceren op deze middag ons nieuwe kennisnetwerk Digital Readiness / Digitale Transformatie.

Meer info en aanmelden volgt

22 maart
Succesfactoren in Noordelijke ICT inkoop: ‘van moeten naar kansen’

Met de verdere groei van digitalisering is het inkopen van ICT-tools voor veel organisaties nog belangrijker geworden en voorwaardelijk voor hun succes. Dat kan in de praktijk best wel eens een uitdaging zijn, zowel intern als tussen hierin samenwerkende organisaties. Vanuit Inkoop Platform Noord Nederland en Samenwerking Noord willen we de noordelijke spelers op dit terrein graag met elkaar in gesprek brengen om kennis te maken perspectieven te delen en succesfactoren te identificeren.

Meer info en aanmelden

4-6 april
AI Studiereis naar Berlin Hub

In het kader van het project “Business Value of AI” dat we in het voorjaar organiseren. Nadere informatie volgt. De Berlin Hub is een van de grootste evenementen voor IT in Europa

Meer info en aanmelden volgt

21 april
Data evenement: dik doen met data?

Data Driven, Big Data, Data Security, Data Lakes… data, data, data: we zwemmen erin, maar hoe gaan we er slim mee om? Zoals altijd bieden we een aantrekkelijk programma met keynotes en break-outsessies.

Meer info en aanmelden volgt
Agile Congres

19 mei
Agile Congres

Het Agile Congres was in het verleden een van onze succesnummers. Vanwege de Corona perikelen was het er twee jaar niet, maar nu gaan we er weer voor. Agile is misschien iets minder jong maar nog springlevend en het organisatieteam gaat het op Agile wijze voorbereiden.Ook in deze editie staan de verhalen uit de praktijk en nieuwe inzichten centraal.

Meer info en aanmelden volgt

Events terugkijken

Event gemist? Dan kun je die hier terugkijken.

Terugkijken