we unite

Woningcorporaties

De corporaties die lid zijn van Samenwerking Noord vormen een bijzondere groep. De individuele corporaties zijn relatief klein, in omvang variërend van ca. 75 tot ca. 350 medewerkers. 

Net als iedere andere organisatie stelt digitalisering de corporaties in staat om diensten slimmer en efficiënter aan te bieden. Ook corporaties hebben te maken met de nodige uitdagingen. Niet alleen moeten ze zorgen voor betaalbare woningen voor een vaak kwetsbare doelgroep, ze zitten ook midden in de energietransitie. Om nog maar niet te spreken van de aardbevingsproblematiek voor een deel van hun vastgoed.

Digitalisering speelt daarin een steeds grotere rol. Bouw- en renovatieprocessen worden meer en meer data gedreven, waarbij partijen in ketens samen werken en gebruik maken van dezelfde data. Tegelijkertijd beschikt geen van de corporaties over een grote ICT-afdeling. Die hebben hun handen vol aan het op orde houden van de bestaande ICT. Vaak ontbreekt het aan mensen en middelen om innovaties op waarde te schatten. Een eigen sector, waarbij geput kan worden uit ervaring van andere organisaties is dan meer dan welkom.

Speerpunten 

Data gedreven werken

Digitale transitie

Informatiebeveiliging

ICT arbeidsmarkt

Inventarisatie en meerwaarde RPA’s 

Sectorvoorzitters

Arjen de Vries
Lefier

Laatste nieuws sector Woningcorporaties

Digitalisering en datagedreven werken centraal bij de woningcorporatie sector

De sector woningcorporaties kwam 31 maart in het Kasteel bijeen om te inventariseren hoe zij elkaar nóg meer kunnen helpen [...]

Lees meer
Hoe laat je je huis draaien op techniek?

In een slim huis staat je koude biertje al klaar en wordt de temperatuur op afstand ingesteld. Maar er is [...]

Lees meer
Themabijeenkomst Woningcorporaties: Data en data gedreven werken

Op donderdag 11 maart organiseerde de sector Woningcorporaties haar eerste digitale kwartaalsessie van dit jaar. Met twee interessante presentaties uit [...]

Lees meer

Onze programmamanagers hebben de sectoren verdeeld. Zij sluiten aan bij het sectoroverleg en zijn het eerste aanspreekpunt voor de sector. Hier vind je de programmamanager die is gekoppeld aan deze sector.

Linn Zuidema

Mail Bel