Kennisnetwerk data science: update 2020

In maart dit jaar startten we nog enthousiast met de meetup “De digitale kaart van Nederland”. Een meetup met als doel om kennis op te doen van neurale netwerken. Ruim 30 personen waren aanwezig in het Provinciehuis te Groningen. Helaas verliep deze meetup anders dan verwacht.

Ook als organisator van evenementen/meetups heb je de tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. Er wordt zowel qua werk als privé veel beslag op je gelegd. Ook voor bedrijven, organisaties is het niet eenvoudig om een bijdrage te leveren aan initiatieven zoals het kennisnetwerk data science. Toch zijn we er in geslaagd om dit jaar twee interessante webinars te organiseren. Het eerste webinar, in samenwerking met Cegeka Roemenië, stond in het teken van neurale netwerken en het thema van het tweede webinar, georganiseerd door Hanzehogeschool Groningen, was Data Science & Life Sciences. Twee ontzettend interessante webinars die ook goed bezocht werden. Het is ontzettend leuk wanneer de leden van het netwerk in deze tijd ook de digitale evenementen blijven bezoeken. Dank hiervoor!

Inmiddels zijn we alweer aan de slag met een aantal evenementen voor het voorjaar 2021. Denk hierbij aan webinars maar ook aan een online hands-on sessie. Wij hopen hier spoedig meer over te kunnen communiceren.

Via deze weg willen we ook een oproep doen aan de leden van Samenwerking Noord. We gaan graag hands-on aan de slag met dataset/case om kennis en ervaring op te doen en te delen op het gebied van data science. Heb je een interessante dataset of case beschikbaar, neem dat contact met ons op! Dit geldt ook voor organisaties of individuen die hun kennis willen delen over een data science gerelateerd thema. We gaan graag in gesprek.

Laten we samen van 2021 een mooi en leerzaam jaar maken. Alvast fijne dagen toegewenst en graag tot in 2021.

Het kennisnetwerk data science.