Ons nieuwe interactieplatform Mijn SN is gelanceerd! Log in als lid en ontdek het nu!

Talenten van vandaag of morgen (2): Groningen Digital Business Centre

In een nieuwe serie artikelen beschrijven we de kansen voor noordelijke organisaties om met MBO-HBO- of WO-studenten aan de slag te gaan. Deze keer stelt het Groningen Digital Business Centre van de Rijksuniversiteit Groningen zich voor.

G.D.B.C. Vier letters die u ongetwijfeld de afgelopen jaren ergens heeft gehoord of gezien. GDBC staat voor het Groningen Digital Business Centre. Het kenniscentrum GDBC is opgericht in 2018 door de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, het Bernoulli Instituut van de Faculteit Science en Engineering en een groot aantal noordelijke onlineondernemers, verenigd in de NOO. Samenwerking Noord is snel na de oprichting aangesloten als partner van het GDBC, omdat de vraag naar kennis over digitaal ondernemen en data-analyse ook bij non-profit, de zorg, overheden en kennisinstellingen speelde en nog altijd speelt. Naast MKB en andere commerciële organisaties.

GDBC speelt op deze behoefte in door wetenschap en praktijk te bundelen. Dit doen we door docenten, hoogleraren, jonge onderzoekers en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen in contact te brengen met noordelijke bedrijven en organisaties. Studenten voeren voor opdrachtgevers onderzoek uit, doen internships en participeren in learning communities en consultancy-opdrachten. Daarnaast krijgen studenten een gedegen opleiding met veel aandacht voor digitale onderwerpen die direct relevant voor de praktijk zijn. GDBC is dus een kennisplatform voor ondernemers, beleidsmakers, studenten en wetenschappers. Samen richten we ons op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis en inzichten over digitaal ondernemen en data-analyse.

Zijn er binnen uw organisatie vragen en uitdagingen op het gebied van digital business en data analytics? GDBC kan u hier mee verder helpen.

 

Neem dus gerust contact met ons op, want we gaan graag met u om tafel om te praten over de mogelijkheden om samen te werken.

Tammo Bijmolt en Bas Baalmans Groningen Digital Business Centre Rijksuniversiteit Groningen

 

Algemene informatie:

GDBC, Duisenberg Paviljoen, Nettelbosje 2, 9747 AE Groningen • Contact via Bas Baalmans (06-22494353 of b.s.baalmans@rug.nl), www.rug.nl/gdbc