Nieuw lid Prolander wil datagedreven werken aan opgaven landelijk gebied

Sinds enkele maanden is Prolander aangesloten bij de sector Overheden van Samenwerking Noord. Prolander werkt sinds 2015 aan een toekomstbestendig, natuurlijk en waardevol landschap in Drenthe en Groningen, als een gemeenschappelijke regeling van beide provincies. Met zo’n 150 medewerkers is de belangrijkste taak het versterken en met elkaar te verbinden van natuurgebieden (Natuur Netwerk Nederland) Het realiseren van nieuwe natuur gebeurt bijna altijd in combinatie met andere doelen zoals verbetering van de situatie voor de landbouw, waterberging en recreatie. Dat maakt de opdracht van Prolander complexer, omdat het landelijk gebied ook kan bijdragen aan bijvoorbeeld de energietransitie en de transitie naar een meer duurzame landbouw. In onderstaande video vertelt directeur Evelien van Everdingen over de strategie en de aanpak. 

De contactpersoon voor Samenwerking Noord is Roelof Moorlag en voert de regie als Informatiemanager. Hij kijkt uit naar de samenwerking met andere (sector)leden van Samenwerking Noord: ”Onze IT omgeving wordt beheerd door de Provincie Drenthe dus we zijn al gewend om nauw af te stemmen met anderen, maar het kan altijd beter. We kijken dan ook graag mee in de keukens van  andere leden”. 

Binnen de vakgroep Informatisering zijn 6 collega’s betrokken vanuit functioneel beheer Microsoft 365, Oracle E-Business Suite, GIS, Informatiebeheer, Informatiemanagement en Vastgoedregistratie. “De grootste uitdagingen waar we de komende periode voor staan is data gedreven werken en digitale archivering”, aldus Moorlag. 

Foto: Roelof Moorlag (rechts) is blij met de aansluiting van Prolander en geeft Samenwerking Noord programmamanager Bas Baalmans een inkijkje in zijn werk