‘We maken nog te weinig gebruik van elkaars kennis!’

Fred Hassert, voorzitter Samenwerking Noord:

“Het mag best indrukwekkend genoemd worden wat wij als Samenwerking Noord in vijf jaar tijd hebben weten te bereiken. Er is, precies zoals de bedoeling was, een samenwerking ontstaan tussen noordelijke bedrijven met vestigingen op zeer uiteenlopende locaties als Leeuwarden, Assen of Groningen. Maar is het feit dat die samenwerking is ontstaan nu een reden om achterover te leunen? Nee, zeker niet. Want we kunnen als ICT bedrijven en instellingen nog veel meer profiteren van elkaars aanwezigheid en we zouden elkaar nog veel meer kunnen inspireren!”

Dat zegt Fred Hassert, voorzitter van Samenwerking Noord. Volgens Hassert valt er over de afgelopen maanden veel positiefs te melden over ontwikkelingen in de noordelijke ICT sector. Te denken valt aan bijzondere startups, aan initiatieven van Google en nog veel meer. En er liggen meer mooie zaken in het verschiet.

“Ik verheug me bijvoorbeeld op het komende Big Data Event van Samenwerking Noord op 25 februari bij het CJIB  in Leeuwarden. Daar komt IBM haar ‘Watson’ presenteren, een fantastische vraagbaak, die bijna overal een antwoord op heeft. Dus het is een super interessante bijeenkomst! En het is een voorbeeld van ‘best practices’ van één van de bij Samenwerking Noord aangesloten bedrijven. Dus ik verwacht wederom een hoge opkomst in Leeuwarden. Het mooie is dat deze bijeenkomsten ook altijd unieke netwerkgelegenheden opleveren, waar de noordelijke online bedrijven elkaar kunnen treffen.”

Tijdens deze bijeenkomsten is de IT Academy meestal ook present, stelt Fred Hassert vast. De medewerkers van de IT Academy krijgen er vaak informatie te horen over actuele en relevante thema’s. En als het interessant genoeg is, organiseren ze er vervolgens een masterclass over.

“Dus, ja: veel zaken gaan goed, vanuit Samenwerking Noord”, concludeert Hassert. “Maar het gaat nog lang niet goed genoeg, laten we vooral ambitieus blijven! Een van de zaken die beter zouden kunnen is de mobiliteit van onze medewerkers: die kan omhoog. Want er doet zich in de praktijk een netelig probleem voor: partijen moeten wel afscheid willen nemen van hun medewerkers. Het is de bedoeling dat we onze medewerkers de kans geven om af en toe hun horizon te verbreden en een kijkje te nemen in de keuken van andere bedrijven. Daar kan iedereen blij van worden. En ja: als je het Noorden en je medewerkers wilt ontwikkelen, moet je ze af en toe wel willen afstaan!”

Dat bedrijven hun medewerkers even niet willen af staan, daar is bijna altijd wel een reden toe. En vaak ook wel een zeer plausibele. “Maar niet altijd! En dan moet je iemand echt niet tegen willen houden, want juist daardoor loop je het risico dat iemand z’n motivatie kwijt raakt en definitief op zoek gaat naar een andere baan.”

Een andere zaak die ook nog beter zou kunnen, is het profiteren van elkaars kennis. “We hebben hier echt schitterende bedrijven. Daar zit zo ontzettend veel kennis. Dan is het toch alleen maar slim om, wanneer je als bedrijf een opdracht hebt, eerst te kijken in het eigen netwerk van Samenwerking Noord. Bovendien is dat ontzettend gemakkelijk: ga naar onze website, of schakel één van onze accountmanagers in. Of ga naar onze netwerkbijeenkomsten, daar tref je vast en zeker iemand die je kan helpen!”

“Kortom: mogelijkheden genoeg om de klus binnen ons eigen netwerk uit te besteden. We moeten niet te ouderwets zijn, en van de vele nieuwe mogelijkheden gebruik willen maken. Zo zouden we trouwens ook nog gezamenlijke diensten kunnen ontwikkelen voor het oplossen van problemen rond bepaalde thema’s, bijvoorbeeld op het gebied van security, architectuur of projectmanagement. We kunnen daarvoor mooie pools maken, met medewerkers van alle 34 organisaties. Het is efficiënt, effectief en je bouwt meer kennis op bij onze medewerkers. Kortom: we denken misschien van onszelf dat we al slim bezig zijn, maar er is nog een mooie weg te gaan!”