Vier Samenwerking Noord-partners genomineerd voor Computable Awards 2019

Ook dit jaar kan er weer gestemd worden voor de meest prestigieuze ICT-prijzen van Nederland: de Computable Awards 2019. Onder de genomineerden zijn wederom een aantal Samenwerking Noord-partners te vinden: CGI, IT Academy Noord-Nederland, TNO en RDW. Zij maken allemaal kans op een felbegeerde Computable Award, de RDW zelfs op twee.

RDW heeft zijn nominaties te danken aan twee afzonderlijke projecten. In de categorie ‘Overheid’ is de dienst genomineerd voor de digitalisering van de rijbewijsaanvraag. Daarnaast is de ingrijpende transformatie van RDW tot een agile organisatie, met hulp van Quint Wellington Redwood en Springstof, genomineerd in de categorie ‘Digital Transformation.’

Het project Make IT Work, geïnitieerd door de HvA maar onder de vleugels van de IT Academy Noord-Nederland sinds enige tijd ook in het Noorden actief, is genomineerd in de categorie ‘Onderwijs’.  Volgens de Algemene Jury van de Computable Awards levert het omscholingstraject een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de mismatch tussen vraag en aanbod van ICT’ers in het Noorden. Daarnaast wordt gewezen op de beslissing van de Europese Commissie om Make IT Work te bestempelen tot een modelproject voor andere EU-landen.

CGI, dat zich voor de zomer aansloot bij Samenwerking Noord, is genomineerd voor de titel ‘Service-integrator van het Jaar’. Het bedrijf heeft deze nominatie te danken aan de modernisering van de IT-infrastructuur en werkplekomgeving van De Hypothekers Associatie (DHA), met 178 vestigingen (onder de naam De Hypotheker) de grootste franchiseorganisatie van Nederland.

TNO heeft samen met zijn strategische partner Itility een methodologie ontwikkeld om scenario’s, inclusief statistieken en metrieken, te onttrekken aan ‘real-world’ data van auto’s. Deze StreetWise-methodologie is ingevoerd in een data/sensor-gedreven platform. Daardoor is het mogelijk om deze sensordata te gebruiken als scenariosimulatie-data voor de verificatie en validatie van complexe automated driving-functies. StreetWise van TNO en Itility is genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.

Stemmen kan tot en met zondag 6 oktober. De stemmen tellen voor 50 procent mee in de einduitslag. De andere helft is voor rekening van de vakjury. De winnaars worden tijdens het Awards-gala op 29 oktober bekendgemaakt.

Klik hier om te stemmen voor de Computable Awards 2019