Ventus IT Professionals sluit zich aan bij Samenwerking Noord

‘We willen niet alleen kennis vergaren, maar ook eigen kennis delen’

IT-detacheringsbureau Ventus, met vestigingen in Heerenveen en Rijswijk, heeft zich onlangs aangemeld als lid van Samenwerking Noord. “Dat doen wij vol overtuiging en met erg veel plezier, want Samenwerking Noord is een zeer nuttige samenwerking voor Noord-Nederland”, zo zegt Edwin Koose, directeur van Ventus IT Professionals.

“Voor ons eigen bedrijf is het lidmaatschap aantrekkelijk vanwege het netwerk en de kennis die we er kunnen opdoen. Maar we hopen er ook kennis van onszelf te kunnen delen. En zo bij te dragen aan het helpen en het realiseren van een doelstelling waar wij volledig achter staan, namelijk het versterken van de arbeidsmarkt voor IT-medewerkers in Noord-Nederland”, aldus Koose.

Ventus is opgericht in 1998. Het bureau ondersteunt klanten met het detacheren van IT-managers, IT-adviseurs en IT-specialisten. De noordelijke en oostelijke markt in Nederland wordt bediend vanuit de vestiging Heerenveen en de markt in de rest van Nederland en Europa wordt ondersteund vanuit de vestiging Rijswijk.

“Het is voor Noord-Nederland van groot belang dat IT-medewerkers niet naar de Randstad vertrekken. Er zijn in Noord-Nederland ontzettend veel interessante projecten waar ze aan de slag kunnen, dus die mensen moeten we voor deze projecten binden, boeien en behouden”, zo legt Edwin Koose uit.

Ventus beschikt over veel specialistische kennis op het gebied van infrastructuur, security, netwerken, (automated) testen, testmanagement, agile scrum, projectmanagement, servicemanagement en business analyse. “Wij willen onze kennis en kunde graag delen. Dat klinkt misschien vreemd, maar wij zijn van mening dat je meer kennis krijgt door te delen. Ik denk dat dat een van de grootste verschuivingen in de economie van de laatste jaren is: het is een deel-economie geworden. Iedereen wordt er beter van wanneer je kennis kunt delen.”

Bij Ventus hebben ze met name veel kennis over intelligente gebouwen, opgedaan bij de TU Delft. “Die kennis zouden we kunnen inbrengen in het Noorden. Maar ook houden we kennissessies voor onze cliënten. Dat gaat vaak over technische onderwerpen. En die sessies willen we graag inbrengen bij Samenwerking Noord.”

Edwin Koose is zowel actief in Heerenveen als in Rijswijk, en kent dus de Noordelijke en de Randstedelijke arbeidsmarkt. Volgens hem heeft het Noorden met een organisatie als Samenwerking Noord een hele aantrekkelijke voorziening, die er in de Randstad niet is. “Althans niet van deze betekenis. Er zijn in de Randstad natuurlijk wel business- en directieclubjes. Maar echt een organisatie waar je kennis kunt delen is er in de Randstad niet.”, zo zegt de directeur.

Overigens ziet hij nog andere verschillen met de Randstad, verschillen die positief uitpakken voor het Noorden. “Ik merk in het Noorden bij onze collega’s net iets mee gedrevenheid. Ze doen hun best om het verschil te maken. In de Randstad is deze drive bij veel mensen, mede door een groter aanbod aan keuzes, minder aanwezig. Wij zijn als detacheerder op zoek naar collega’s met drive en passie, die het verschil willen maken. Mensen met die mentaliteit kom ik meer tegen in noordoost Nederland dan in de Randstad. Dus wij werken met zeer veel plezier in Noord-Nederland, en we hopen er via Samenwerking Noord ons steentje aan bij te dragen dat de arbeidsmarkt voor IT-ers hier zó interessant is, dat mensen ook hier terecht kunnen voor de meest uitdagende functies”, besluit Edwin Koose.

Meer informatie: www.ventus.nl.