Trendtafel IT-innovatie brengt nieuwe ontwikkelingen in kaart

De werkgroep Kennis en Innovatie van Samenwerking Noord organiseerde op 12 maart de eerste editie van de Trendtafel IT-innovatie. Wellicht wordt deze manier van innoveren wel een traditie, hoewel dat misschien tegenstrijdig klinkt.  De bijeenkomst met 12 innovatieve deelnemers was een succes: samen vooruitkijken inspireert en is ook wel zo gezellig.  

Albina Koolhof – Vitochina faciliteerde de bijeenkomst met behulp van fraai vormgeven posters, waarop de groepen na een collectieve brainstorm een drietal thema’s uitdiepten. 

De impact van IT wordt steeds groter, dus wordt Digitale Inclusie steeds belangrijker. Dit was dan ook een van de thema’s waar een groepje collega’s dieper in dook. De beide andere thema’s die de deelnemers uitspitten waren AI as a platform (Wie wordt de winnaar?) en Autonome Systemen. Een samenvattende presentatie van de bijeenkomst is voor leden van Samenwerking Noord terug te vinden op onze terugkijkpagina.

De werkgroep Kennis en Innovatie buigt zich binnenkort over een vervolg.  

Meer informatie over de werkgroep is te verkrijgen via programmamanager Wijnand Aalderink w.aalderink@samenwerkingnoord.nl  

Hoofdfoto: Faciltator Albina Koolhof-Vitochina neemt de collega’s mee in de eerste brainstorm  

Foto: Het thema Digitale Inclusie uitgediept door (v.l.n.r. Jan van Mulligen, Marco van Pijkeren, Albert van Holthoorn en Margreet Beverwijk).