Talenten van vandaag of morgen (3): Kasteel.gro

Digitalisering is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Steeds meer beroepen vereisen meer inzicht in de digitale wereld. Om in te spelen op deze toenemende vraag, heeft Noorderpoort Kasteel.gro opgezet. De wisselwerking tussen samenleving, studenten, docenten en bedrijven staat centraal, waarbij wordt samengewerkt aan opdrachten uit de praktijk. Altijd met de toepassing van de nieuwste technologieën. Een greep uit de activiteiten die we daar oppakken:

 • Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap
  In de Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap staat innovatie en verduurzaming binnen de ICT-opleidingen centraal. We werken samen met onze studenten, docenten en partnerbedrijven aan diverse onderwerpen zoals IoT, ethical hacking, datacenter technologie, domotica en VR. Dit doen we in de vorm van praktijkopdrachten en de organisatie van masterclasses en events. Ook kun je als startende (oud) student ondernemers gebruik maken van onze faciliteiten en netwerk.
 • Medialab en Podcaststudio
  In het Medialab kun je met professionele apparatuur een video opnemen, editen en/of monteren. Met onze podcaststudio heb je alle faciliteiten tot je beschikking voor het opnemen van je eigen podcast.
 • Digitaal Burgerschap
  De digitale ontwikkelingen vinden in een razendsnel tempo plaats. Om die reden is het van belang dat onze studenten weten wat het is om mens te zijn in de digitale wereld. Daarom is de lessenserie ‘Digitaal Burgerschap’ ontwikkeld in Kasteel.gro.
 • Bit Academy
  Onze Computable award winning Bit Academy is de vernieuwende peer-to-peer opleider voor ICT-onderwijs. Studenten hebben de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe hun onderwijstraject eruitziet en krijgen les van bekwame, hybride coaches. Wil jij leren hoe je software en apps maakt? Kies dan voor de opleiding Software developer op de Bit Academy.

In Kasteel.gro verandert de toekomst met de dag. Het is een inspirerende ontmoetingsplaats voor ondernemende mensen die elkaar uitdagen om aan de digitale toekomst te blijven sleutelen. Ook een bijdrage leveren? Neem een kijkje op de website van Kasteel.gro.

Algemene contactinformatie
Kasteel.gro
Melkweg 1
9718 EP Groningen

Voor meer informatie neem contact op met Sanne, onze Community Manager:
Sanne Borger
Community Manager
(06) 25179855
s.borger@noorderpoort.nl

Website: https://www.kasteelgro.nl