Succesvolle AI-conferentie brengt veel Noordelijke spelers op de been

Vrijdag 28 oktober was het Groningen Forum vol met een groot aantal spelers die in hun eigen context (willen) werken aan de mogelijkheden van AI en ervoor open staan deze gezamenlijk te verkennen.

Samen met de AI Hub Noord organiseerde Samenwerking Noord een dagvullende conferentie ‘De slimme kracht van het netwerk’ met keynote speakers, een zestiental break-outsessies en een afsluitende podiumdiscussie. Ook was er veel tijd om te netwerken tijdens de lunch en de borrel achteraf.

Nationale AI Coalitie strateeg Kees van der Klauw deelde in zijn presentatie een rijk overzicht van het landelijke AI-landschap aan de hand van diverse voorbeelden. De noordelijke AI-hub is de zevende en laatste die is gevormd. Transitiedeskundige Lucas Simons van New Foresight nam ons tijdens zijn keynote mee in de generieke eigenschappen die alle transities met elkaar gemeen hebben. Als we volgens dezelfde regels blijven spelen, zal het spel op dezelfde teleurstellingen blijven uitlopen, is zijn boodschap.

Na een eerste ronde van break-outs was het tijd voor de lange netwerklunch in het atrium, waarin anderhalf uur goed zichtbaar was dat bijna 300 slimme netwerkers op het event waren afgekomen. Onder hen zo’n 60% deelnemers uit het bedrijfsleven.

Nog twee rondjes break-outs later betraden de deelnemers opnieuw de Rabozaal, waar dagvoorzitter Wijnand Aalderink samen met Lucas Simons in gesprek gingen met enkele van de hoofdrolspelers. Programmamanager Yvonne Kooi en programmadirecteur Jan Post van AI-hub Noord Nederland onthulden de datum van de volgende editie: 28 september 2023.

Bekijk alle presentaties en videos op de terugkijkpagina.

 

Foto: Kees van der Klauw op het podium in de sfeervolle RabozaalHoofdfoto: Transitiedeskundige Lucas Simons en dagvoorzitter Wijnand Aalderink zetten de A en de I goed op een rijtje