Samenwerking Noord zet in op ontwikkeling van gezamenlijke trainee- en talentenprogramma’s

Het behouden van IT-talenten en pas afgestudeerden beter binden aan Noord-Nederland. Dat is het doel van de IT-bedrijven van een aantal grote organisaties, die zich hebben verenigd in Samenwerking Noord. Met steun van het programma ‘Groningen op voorsprong’ heeft Samenwerking Noord geïnvesteerd in de eerste opzet van een blauwdruk voor een attractief trainee- en talentenprogramma.

Verschillende grote organisaties binnen Samenwerking Noord hebben al hun eigen traineeships en talentenprogramma’s ontwikkeld. Dat gebeurt ook vaak op de specifieke disciplines binnen de eigen business. Pas afgestudeerde IT’ers worden dan opgeleid tot bijvoorbeeld datascientist of een specifieke softwareontwikkelaar.

Een aantal kleinere organisaties hebben echter te weinig budget en soms ook geen kennis voor een dergelijk eigen traineeprogramma. En successen binnen bestaande programma’s worden te weinig gedeeld met andere partijen. Juist daarom bundelen de partijen binnen Samenwerking Noord de krachten om een goede blauwdruk te maken voor een meer gezamenlijk programma.

Dat moet uiteindelijk leiden tot collectieve traineeships, het versterken van bestaande programma’s en een nog betere samenwerking tussen de partijen. De doelgroep van de traineeships is pas afgestudeerde HBO- en WO-ers. Modules van het programma kunnen daarnaast ook ingezet worden voor her- en bijscholing van de werknemers van de aangesloten organisatie.

De verkregen inzichten en kennis over het Traineeship zullen worden gedeeld op de diverse bijeenkomsten van Samenwerking Noord. Mocht u op voorhand meer willen weten over de uitgevoerde analyses, de inhoud van de modules en de programma’s, stuur dan een mail naar Samenwerking Noord.

U kunt hier meer lezen over de opzet en de resultaten van het project. Bekijk een verantwoording en een powerpoint toelichting. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Samenwerking Noord.