Samenwerking Noord bereikt mijlpaal van 100 leden

Met het toetreden van het Friese bedrijf Nimble heeft Samenwerking Noord het mooie aantal van honderd leden weten te bereiken. Ledenraadvoorzitter Machiel van der Schaaf is heel trots dat we deze mijlpaal hebben bereikt. “Naar de 100! was de titel van ons jaarplan en dat hebben we toch maar mooi gehaald”. In het Noorden kunnen we de komende tijd nog veel meer bereiken door samen te werken in en met IT. En als vereniging kunnen we daarvoor de motor zijn”, aldus Van der Schaaf, die in het dagelijks leven werkt als Directeur ICT en CIO in het Martiniziekenhuis.

Volgens erevoorzitter en medeoprichter van Samenwerking Noord, Fred Hassert, werkzaam voor de Provincie Groningen, hebben we samen geschiedenis geschreven. “Wat ruim 12 jaar geleden begon als een initiatief om een gemeenschappelijk Noordelijk datacenter te vestigen, is uitgegroeid tot een bloeiende en robuuste club die zich met een breed palet van thema’s bezighoudt”.

Ontstaan vanuit de publieke kant, kent Samenwerking Noord inmiddels een interessante mix met ook een groeiend aantal private partijen. De voorzitter van de sector ICT Dienstverlening, Nico Kluin van Get There uit Leek, is blij dat juist zijn groep het honderdste lid van de vereniging mag begroeten. “Samenwerking Noord heeft met de komst van de ondernemers, een jaar of zes geleden, alleen maar een sterker profiel gekregen. Door samen op te trekken als ICT-bedrijven onderling en cross-sectoraal met onze publieke partners, maken we het Noorden sterker”, aldus Kluin.

Marco van Pijkeren aan het woord namens Nimble als het honderdste lid van Samenwerking Noord.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Forum Groningen, stond het honderdste lid Nimble in de spotlights. “Simplify IT and accelerate your business”, luidt de slogan van het bedrijf. Partner en oprichter Marco van Pijkeren vertelde zich te verheugen op de samenwerking. Nimble is een ICT-dienstverlener, gevestigd in Heerenveen, die zich richt op het ondersteunen van de digitale transformatie, die voor veel organisaties de nodige uitdagingen met zich meebrengt.

Ook lid worden van Samenwerking Noord? Onze programmamanagers gaan graag het gesprek aan.