Op visite bij: Noorderpoort

Samenwerking Noord bezoekt elke maand één van haar leden op locatie. Deze maand hadden we een anderhalvemetergesprek met docent ICT, Rykle Baron en zijn collega Sanne Borger, Community Manager van de Werkplaats Digitaal Vakmanschap Kasteel.gro van het ROC Noorderpoort in Groningen.

Aanleiding is de lancering van een splinternieuw onderwijsinitiatief: het keuzedeel ‘Datacenter IT Techniek’, dat is gestart met een groep van 8 studenten Netwerkbeheer (MBO 4-niveau), dat belooft uit te groeien tot een zelfstandige opleiding die studenten voorbereid op het werk in datacenters, waar de vraag naar personeel groot is.

“De eerste lichting studenten doet ervaring op in de context van Datacenter Groningen in Zuidbroek, maar in de toekomst wil Noorderpoort graag met meer bedrijfspartners actief samenwerken”, aldus een van de enthousiaste docenten, Rykle Baron. Baron helpt het nieuwe curriculum opzetten, in samenwerking met Noorderpoort practor Maaike van Kessel en de Dutch Datacenter Association.

Aan ieder lid stellen we de volgende twee kernvragen om vanuit het perspectief van de eigen organisatie te beantwoorden.

Wat zie je als de grootste belofte van digitaal?

Rykle Baron: “Competente studenten afleveren, die absoluut geschikt zijn voor de arbeidsmarkt”

Wat is de grootste uitdaging voor digitaal?

Rykle Baron: “Je moet als je iets nieuws doet rekening houden met het onverwachte: welke problemen komen we tegen en hoe spelen we daar dan op in?”

Potentiele partners vanuit de ledenkring van Samenwerking Noord, die ook op dit of een ander digitaal thema de samenwerking willen zoeken met Noorderpoort, kunnen contact opnemen met Sanne Borger van de Werkplaats Digitaal Vakmanschap