Nieuwe activiteiten AI-kennisnetwerk op stapel

Binnen Samenwerking Noord zijn we voor de zomer gestart met een nieuw Kennisnetwerk voor Artificial Intelligence. De komende tijd krijgt AI volop onze aandacht tijdens diverse evenementen. 

Op woensdag 28 september van 11.30 tot 12.30 uur verzorgt Ordina voor ons een digitale lunchsessie met als titel: ‘Meer zien dankzij beeldherkenning‘.  

Foto’s en video’s bieden een schat aan informatie. Echter is het niet altijd even makkelijk om deze informatie te benutten. Beeldherkenningsmodellen op basis van deep-learning kunnen hierbij helpen. Deze maken het mogelijk om snel en betrouwbaar informatie uit je beeld data te halen. 

 Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden, van Ordina bij verschillende klanten, wordt hier dieper op ingegaan. We nemen je mee in de ontwikkeling van een beeldherkenningsmodel bij een netbeheerder. Met behulp van dit model wordt op basis van een foto automatisch de juiste monteur voor een opdracht ingepland. Daarnaast zullen we ook laten zien hoe beeldherkenning helpt bij het verbeteren van de veiligheid langs het spoor en bij de productie van staal. Heb je altijd al meer willen weten wat er komt kijken bij beeldherkenning, en hoe je beeldherkenning praktisch kunt inzetten? Sluit dan aan bij deze lunchsessie. Aanmelden voor dit webinar kan hier. 

Reserveer ook alvast vrijdag 28 oktober in de agenda. Op deze dag organiseert Samenwerking Noord, samen met de AI Hub Noord Nederland een dagvullende conferentie met plenaire sprekers en diverse break out sessies in het Forum in Groningen. We kunnen hier maximaal 250 bezoekers ontvangen, dus wees er snel bij wanneer het programma bekend wordt gemaakt via de website van SN. Wij denken dat dit event niet alleen interessant is vanwege het onderwerp AI, maar ook belangrijk vanwege de diverse subsidiemogelijkheden die de AI Coalitie biedt voor AI-projecten in Noord-Nederland. De aanmelding start binnenkort. 

Op donderdag 10 november volgt een interessante themamiddag georganiseerd op initiatief van Gasunie en New Nexus. Niet exclusief over AI maar het onderwerp Duurzaam data delen in de energietransitie belooft ook voor de AI-liefhebbers zeker interessante kost.   

Ben je zelf actief op het gebied van AI en wil je het onderwerp verder verkennen samen met andere professionals? AI-projectleider Henk Veenstra wijst je graag de weg in het kennisnetwerk, mail: h.veenstra@samenwerkingnoord.nl of bel 06-22574563.