Nieuw lid Gemeente Het Hogeland

Gemeente Het Hogeland is het nieuwste lid van onze vereniging Samenwerking Noord en zal participeren in sector Overheden. De sector overheden is de grootste sector bij het samenwerkingsverband.

Gemeente Het Hogeland (provincie Groningen) is op 1 januari 2019 ontstaan uit een fusie van de gemeenten Bedum, Eemsmond, De Marne en Winsum. Het is de op één na grootste gemeente van Nederland met een landoppervlakte van meer dan 486 vierkante kilometer. Het gebied telt ruim 48.000 inwoners, verdeeld over 50 dorpen, bijna 75 buurtschappen, 2 Waddeneilanden (Rottumeroog en Rottumerplaat) en 3 zeehavens (Eemshaven, Lauwersoog en Noordpolderzijl).

Bij de gemeente Het Hogeland werken ongeveer 800 collega’s, waarvan 40 werkzaam zijn in het I&A-domein (Automatisering, Gegevenshuis, Informatiebeheer en Informatiemanagement). André Pettinga, Strategisch Informatie Adviseur, kijkt uit naar de samenwerking met de andere (sector)leden.

Pettinga: “Net als andere (sector)leden staat de gemeente Het Hogeland voor IT- en digitaliseringsuitdagingen, zoals data gedreven werken, security, hybride werken, architectuur, digitale dienstverlening, i-wetgeving en de governance van de informatievoorziening. Het overkoepelende thema is de digitale volwassenheid van de gemeente.” Deze laatste omvat het verbeteren van digitale vaardigheden van medewerkers, evenals het bevorderen van integrale samenwerking en afstemming tussen interne, externe stakeholders en partners. “Op deze manier kan de gemeente gezamenlijk de digitale uitdagingen aangaan en kansen benutten”, vervolgt Pettinga.

Kortom, er zijn voldoende raakvlakken met onderwerpen binnen de sector, kennisnetwerken en activiteiten van Samenwerking Noord. Samenwerking Noord heet alle collega’s van gemeente Het Hogeland van harte welkom bij hun activiteiten en kijken uit naar een mooie en vruchtbare samenwerking!