Nieuw lid: De Fryske Marren

De gemeente De Fryske Marren, met Lemmer en Joure als de bekendste kernen, is een ambitieuze organisatie, die graag vooruit wil in een sfeer van collegialiteit, ruimte en betrokkenheid. “Wij denken graag in mogelijkheden”, aldus Peter Jager, Manager Informatie. “Zo komen we samen verder, blijven we zorgen voor een optimale dienstverlening, en maken we, samen met onze inwoners, de gemeente nóg kleurrijker, actiever en nofliker dan ze nu al is”.

De zelfstandigheid van gemeenten staat onder druk door toenemende complexiteit en intensiteit van ICT-toepassingen, digitalisering van processen en schaalvergroting in de markt. Dat geldt niet alleen voor de technisch-functionele kant, maar ook voor de mensen en de organisatie die daar mee om moet leren gaan. “Die focus op ICT en P&O vinden wij terug in de doelstellingen van Samenwerking Noord”, aldus Jager. “Zelfstandigheid door samenwerking!” is voor ons het motto.

Bekijk de profielpagina van De Fryske Marren (voor leden).

Foto: Convenantondertekening met directeur Johan van der Schalie, sectorvoorzitter Arne Bakker en SN statutair voorzitter Fred Hassert