‘Laat ICT-ers in het Noorden af en toe van baan switchen’

“ICT-ers in Noord-Nederland kunnen hun horizon verbreden en hun kennis vergroten wanneer ze af en toe bij een ander bedrijf in het Noorden aan de slag kunnen gaan. Wanneer we dat stimuleren is dat goed voor de motivatie van die werknemers, goed voor de bedrijven én goed voor de ICT-arbeidsmarkt in Noord-Nederland”, zo betoogt Samenwerking Noord-voorzitter Fred Hassert.

Volgens Hassert is het een van de ambities van Samenwerking Noord om dit jaar, 2019, meer aandacht te schenken aan het thema mobiliteit. Dat betekent dat ICT-medewerkers van (overheids-)instellingen of bedrijven die zijn aangesloten bij Samenwerking Noord, de mogelijkheid krijgen om van baan te switchen, om zo hun kennis te verbreden en kunde te vergroten, andere bedrijven te helpen en samen een netwerk van kennis en kunde op  te bouwen.

“Het is voor iedereen goed wanneer we medewerkers motiveren om eens een uitstapje te maken naar een andere bij Samenwerking Noord aangesloten partij. Het is een van onze goede voornemens om dat meer te stimuleren, want vorig jaar hadden we andere prioriteiten. Maar wanneer je het imago van het Noorden als ICT-regio wilt vergroten, dan zullen we dat moeten blijven stimuleren, want dat maakt het aanzienlijk leuker en aantrekkelijker om in het Noorden te blijven werken”, zo betoogt Fred Hassert.

In heel Nederland wordt momenteel gevist in de vijver met daarin IT-opgeleiden. Wanneer het Noorden daarin ook vist, is de kans om wat te vangen groter naarmate medewerkers hier meer kansen hebben op uitdagende banen. “Wil je het Noorden aantrekkelijk maken, dan moet je dit soort dingen doen. Alleen: managers moeten wel bereid zijn om er aan mee te werken en hun mensen dus af en toe los te laten en dat is niet makkelijk. Maar daar krijgen ze wel gemotiveerde medewerkers en tevreden Samenwerking Noord-partners voor terug, en dat geeft doorgroei en een noordelijke plus.”

Het laten switchen van medewerkers is volgens Hassert financieel ook interessant voor bedrijven. “Wanneer je iemand als tijdelijke kracht aanneemt dan betaal je gewoon zijn loonkosten terug aan zijn werkgever. Je bent dan veel minder kwijt dan wanneer je een specialist inhuurt bij een bedrijf dat voor IT-specialisten bemiddelt. Je bent dus goedkoper uit, zorgt dat kennis voor het Noorden behouden blijft en je geeft mensen nieuwe kansen. Allemaal voordelen!”, aldus een enthousiaste Fred Hassert.