Kennisnetwerk Data Science trapt af met unieke meet-up rond ‘predictive policing’

Op 6 en 20 november aanstaande vindt in The Big Building in Groningen de eerste meet-up plaats van het kennisnetwerk Data Science. De bijeenkomst in twee delen draait om de wereld van ‘predictive policing’. De opzet is uniek: deelnemers zullen gezamenlijk aan de slag gaan met een data set van de Politie Noord Nederland. Aan de hand hiervan wordt onderzocht of de inzet van data science kan helpen bij het terugdringen van het aantal fietsendiefstallen in Groningen. Nog niet eerder is een community op deze wijze aan de slag gegaan met een case van de nationale politie.

De stad Groningen is koploper als het gaat om fietsendiefstallen. De politie heeft verschillende maatregelen genomen om het aantal fietsendiefstallen in te dammen. Voorbeelden hiervan zijn de inzet van lokfietsen en het actief surveilleren op bepaalde kenmerken (origineel slot, lak etc.). Tijdens de over twee dagen verdeelde meet-up wordt onderzocht of ook de inzet van data science een positieve bijdrage kan leveren.

Na een korte introductie gaan de deelnemers in teams aan de slag met de data. Deze is vrij toegankelijk dus iedereen is vrij om eigen tooling in te zetten. Vanuit het kennisnetwerk worden extra datasets beschikbaar gesteld om de dataset van de politie te verrijken. Er wordt gestart met een brainstormsessie over de juiste aanpak. Daarna gaan de teams hands-on aan de slag met de data.

Tijdens de tweede meeting op 20 november komen de teams weer bij elkaar en kunnen ze opnieuw aan de slag met de case. Aan het einde van deze avond worden de oplossingen gepresenteerd aan de politie.

Wil je meedoen? Meld je dan nu aan! Wie zich aanmeldt ontvangt een ticket dat toegang verschaft tot beide meetings.