Ons nieuwe interactieplatform Mijn SN is gelanceerd! Log in als lid en ontdek het nu!

IT Academy Noord-Nederland start leergang Digitale Transformatie

Op 7 mei 2019 start de eerste editie van de driedaagse leergang Digitale Transformatie. Technologieën als Artificial Intelligence, Virtual Reality en Blockchain zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving en ontwikkelen zich exponentieel. Tech-startups, maken gebruik van deze technologieën en hebben daarmee een enorme impact op onze maatschappij. Door het volgen van de leergang ben je in staat om deze businessmodellen/ werkwijze te vertalen naar je eigen organisatie en kan je de kracht van deze technologieën benutten. IT Academy Noord-Nederland organiseert deze leergang exclusief voor bestuurders, leidinggevenden en managers.

Om Noord-Nederland verder te professionaliseren biedt de IT Academy de leergang Digitale Transformatie aan. De leergang is tot stand gekomen vanuit de behoefte vanuit de markt en op verzoek van verschillende organisaties in het Noorden.

Deelnemers komen tijdens deze masterclasses te weten hoe zij de kracht van technologie kunnen inzetten om hun organisatie voor te bereiden op de (technologische) toekomst. Bedrijven als Apple, Google en Amazon behoren tot de grootste bedrijven ter wereld. Daarnaast zijn er legio voorbeelden van startups die in korte tijd de wereld veroveren. Denk bijvoorbeeld aan Uber, Airbnb en het Nederlandse bedrijf Ayden. Deze technologische bedrijven en start-ups zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze samenleving.

Tijdens de leergang Digitale Transformatie laat de IT Academy zien waarom deze bedrijven zo succesvol zijn. Deelnemers worden uitgebreid geïnformeerd over de organisatie- en businessmodellen van deze bedrijven en de technologieën die zij inzetten, waaronder Artificial Intelligence (AI), Virtual Reality (VR) en Blockchain.

Hogeschooldocent Ondernemerschap en IT Ondernemer, Niek Huizenga, geeft de meest recente inzichten in businessmodellen en de werkwijze van technologische bedrijven. Over hoe zij het verschil maken ten opzichte van hun concurrenten en de basis van het succes.

Daarnaast wordt gekeken wat voor effecten technologieën hebben voor organisaties op korte en lange termijn. Een van de grootste interessegebieden van Niek Huizenga is de wijze waarop technologie de samenleving aan het veranderen is. “De wereld wordt kleiner, maar complexer en de levenscyclus van bedrijven wordt steeds korter. We leven in een tijd vol met nieuwe kansen. Om hier succesvol mee om te gaan is een ondernemende houding essentieel.”

Het traject staat onder leiding van hogeschooldocent Technologie van de opleiding Communication & Multimedia Design, Bart Jan Hoekman. Met zijn gepassioneerde belangstelling en voorliefde voor technologische innovaties gaat hij in op technologieën als AI, VR, Blockchain en Augumented Reality (AR). Er wordt besproken wat deze technologieën inhouden, hoe ze werken en hoe je ze kunt toepassen in je eigen organisatie. Daarnaast wordt aandacht besteed aan (cyber) security en ethiek.

Geef digitale transformatie binnen eigen organisatie vorm

Op de derde dag gaan de deelnemers aan de hand van de methodiek Design Thinking aan de slag om de businessmodellen te vertalen naar de eigen praktijk. De methodologie Design Thinking wordt gebruikt om ideeën te generen, uit te werken (prototypen) en te testen in de praktijk. Het is een methode die wordt gebruikt om zeer complexe problemen op te lossen. Hierbij staat de samenwerking met de verschillende stakeholders centraal. De workshop Design Thinking staat onder leiding van René Schelinga van de Hanze Ontwerpfabriek.

Voor vragen over het traject kan contact opgenomen worden met Robin van den Berg, directeur IT Academy Noord-Nederland, via robin.vandenberg@itacademy.nl. Voor een uitgebreidere omschrijving van het programma verwijzen wij graag naar onze website.