Interessante lunchsessie Agile/Scrum bij Gasterra, wie volgt?

Martijn Vegter, operations en contractmanager van Gasterra deelde op 25 maart zijn ervaringen met Agile en Scrum. In 2015 heeft Gasterra de traditionele watervalmethode verlaten en wordt multidisciplinair en kort cyclisch in teams gewerkt. Na enige tijd bleek wat meer aandacht nodig te zijn voor sturing vanuit het management.  Na een grondige evaluatie in 2017 werd gekozen voor meer en wat kleinere teams dan de drie waarmee oorspronkelijk werd gestart en ook voor een vaste scrummaster. De duur van de sprints mag nu verschillen en kan ook gaandeweg worden aangepast.

Martijn noemt het werken met Agile en Scrum bij Gasterra succesvol: er zit ook grote winst in een betere samenwerking met de business. Hij is trots op de teams, die hebben geholpen om de werkwijze te verbeteren en een nieuwe straat kunnen neer te zetten waarin continuous integration mogelijk is geworden. Ook in deze online tijden is het met de goed ingespeelde teams mogelijk gebleken om succesvol samen te werken.

De presentatie van Martijn is via deze link voor SN leden te downloaden (eerst inloggen is noodzakelijk.

Wil je zelf ook een lunchsessie verzorgen waarin je een eigen project deelt of vertelt over een technische innovatie in jouw organisatie? Dat is eenvoudig te plannen. Vul het formulier in of neem rechtstreeks contact op met programmamanager Albina Vitochina via a.vitochina@samenwerkingnoord.nl of 06-22106615