Ons nieuwe interactieplatform Mijn SN is gelanceerd! Log in als lid en ontdek het nu!

Interactieve bijeenkomst Managers in Actie voor Medewerker-Mobiliteit

150 opgeblazen  ballonnen, een groot aantal managers, een mooie ruimte  bij de Provincie Groningen, lekkere hapjes en drankjes , èn twee acteurs van “More balls Than Most”. Het beloofd een leuke middag te worden.  Het programma begint met veel geknal. De aanwezigen, zo’n veertig managers van verschillende organisaties, worden uitgenodigd zich een weg te banen door een pad vol met ballonnen. Dit gaat natuurlijk gepaard met enorm hard geknal. De harde knallen zijn, zoals Marcel Hoekstra , voorzitter van de werkgroep Mobiliteit, het mooi verwoord symbolisch voor het achter ons laten van de oude wereld van mobiliteit en het begin van een nieuw tijdperk. Een tijdperk waarin organisaties continue veranderen. Een  tijdperk van de medewerker 2.0! De medewerker die voortdurend werkt  aan de eigen  inzetbaarheid en  het updaten van kennis en vaardigheden. Maar hoe krijg je de managers, die een cruciale rol spelen als het gaat om medewerker- mobiliteit,  zover dat ze deze mobiliteit gaan stimuleren?

nieuws-20150120-1

Ervaringen delen!
Na het voorwoord staat een korte film op het programma waarin vier medewerkers vertellen over hun uitwisseling. Het filmpje laat zien dat de medewerkers er stuk voor stuk 100% achter staan. De uitwisseling geeft hen meer energie en uitdaging. Door te kijken in de keuken van een andere organisatie doen ze veel ervaring op en werken ze aan hun eigen ‘duurzame’ inzetbaarheid.

Dat mobiliteit een stimulans is voor duurzame inzetbaarheid laat ook  Eelke Riemersma zien, die na de film op het programma staat. Eelke is Regiomanager Noord van A+O Metalektra, en vertelt over de knelpunten, en dan denken we aan vergrijzing, weinig mobiliteit en – flexibiliteit,  waar ook de bedrijven in de Groot Metaal mee te maken hebben. Om deze knelpunten het hoofd te bieden is er een pilot in het leven geroepen bij zes bedrijven in het Noorden. De resultaten van deze pilot zijn goed.  Het heeft even geduurd voordat de veranderingen merkbaar waren maar de medewerkers gaan nu met meer plezier naar hun werk, zijn flexibeler en zijn breder inzetbaar. Een prachtig resultaat maar hoe bevorderen “wij”, managers van ICT afdelingen en de medewerkers, bredere inzetbaarheid, meer mobiliteit en meer flexibiliteit?

Spiegel voorhouden!

Managers willen over het algemeen de ontwikkeling van hun medewerkers niet in de weg staan. Maar hoe reageer je als manager als een medewerker, die je eigenlijk niet kwijt wil, graag voor een tijdje bij een ander bedrijf wil gaan werken? De twee acteurs van More Balls Than Most lieten in hun eerste scène vooral zien hoe het niet moet. Tijdens deze scène toonden ze een aantal herkenbare knelpunten van mobiliteit en het publiek werd een spiegel voorgehouden. Een manager weet natuurlijk dat het beter is dat je de medewerker laat uitpraten en dat je een kop koffie aanbiedt.  Maar goed reageren op de vraag “Mag ik voor een tijdje elders werken?” is niet vanzelfsprekend. Na deze eerste foute scène kreeg de tweede scène een geheel ander verloop. De managers in de zaal werden uitgedaagd om zich er mee te bemoeien en gaven goeie tips. De knelpunten rondom mobiliteit werden op deze wijze goed zichtbaar maar ook de voordelen van mobiliteit. Dat mobiliteit kan zorgen voor een win-win situatie is zeker duidelijk geworden. De middag was zeer geslaagd en Samenwerking Noord hoopt hiermee een zet in de goede richting te hebben gegeven als het gaat om medewerker-mobiliteit.

 

Zie ook

Alle foto’s: https://www.flickr.com/photos/124619824@N02/sets/72157650328658396/

Filmpjes “Duurzaam meedoen”: http://www.youtube.com/channel/UC6XpRSGS236lYZmcCjkBE4g

 

Presentatie “Duurzaam meedoen” Eelke Riemersa

Presentatie “Managers Mobility Meeting”

Presentatie “Elke uitwisseling is 100% succesvol!”