Innovatietrip Vlaanderen – najaar 2023: contacten en meedenkers gevraagd!

Vanuit onze ledenorganisatie Cegeka komt het plezante idee om een gezamenlijke tweedaagse studiereis te organiseren naar Vlaanderen in het komende najaar. Die handschoen pakken we graag op vanuit Samenwerking Noord.

We willen de reis interessant maken voor collega’s, die zich bezighouden met innovatie en strategie in de verschillende sectoren van onze vereniging (Overheden, Onderwijs & onderzoek, IT-dienstverlening, Woningcorporaties, Zorg & welzijn, Transport, energie & dienstverlening). En passant zullen we natuurlijk ook een gepaste portie cultureel / culinair genot in het programma verwerken.

Het idee is om tijdens een tweedaagse trip diverse innovatie hotspots te bezoeken, waaronder de Corda Campus in Hasselt waarin bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en publieke organisaties intensief samen werken. Dat is een inspirerend voorbeeld voor onze Noordelijke samenwerking. Cegeka is als een van de partners gevestigd op de Corda-Campus en kan ons helpen aan diverse interessante partners, zoals bijvoorbeeld Citymesh dat actief is in het veiligheidsdomein met behulp van drones, 5G en innovatieve IoT-oplossingen. Een ander voorbeeld is NexuzHealth in het gezondheidsdomein dat draait om digitale patiëntendossiers, ontwikkeld in samenwerking met Universitair Ziekenhuis Leuven.

Mogelijk hebben ook andere ledenorganisaties waardevolle contacten in Vlaanderen die ons kunnen helpen om tot een interessant programma te komen. Wil je ideeën aandragen voor deze studiereis en eventueel ook actief meedenken? Laat het weten aan onze eventmanager Esther Saathof.