Gemeente Heerenveen lid van Samenwerking Noord 

Gemeente Heerenveen is het nieuwste lid van onze vereniging en zal participeren in sector Overheden. Met de komst van gemeente Heerenveen telt onze vereniging vanaf mei dit jaar 92 ledenorganisaties. Sector Overheden is de grootste sector met 25 ledenorganisaties. 

Gemeente Heerenveen (provincie Friesland) telt 51.000 inwoners, waarvan 30.000 in de stad Heerenveen zelf. Bij de gemeente werken 750 collega’s, waarvan 40 voor de afdeling ICT & Informatie. Martijn Broekhuizen is sinds januari 2023 manager van deze afdeling en verheugt zich op de samenwerking met de andere (sector)leden. 

Net als bij andere (sector)leden kent de gemeente Heerenveen haar IT en digitaliseringsuitdagingen: data gedreven werken, security (Siem/SOC), hybride werken, architectuur en bijvoorbeeld portfoliomanagement. Overkoepelend thema is de digitale volwassenheid van de gemeente en daarbij horende digitale vaardigheden van de medewerkers. Kortom, genoeg raakvlakken met onderwerpen binnen de sector, kennisnetwerken en activiteiten van Samenwerking Noord. Samenwerking Noord heet alle collega’s van gemeente Heerenveen van harte welkom bij onze activiteiten.