Eerste bijeenkomst kartrekkers Digital Readiness Scan

Sinds enige tijd kunnen leden van Samenwerking Noord gebruik maken van de Digital Readiness Scan die wordt aangeboden door het Groningen Digital Business Centre (GDBC) van de RUG. Met deze scan kunnen organisaties meten in hoeverre hun medewerkers klaar zijn voor de digitale toekomst. Steeds meer leden gaan aan de slag met de Digital Readiness Scan. Hoog tijd om van elkaar te leren dus!

Op 31 mei vond de eerste bijeenkomst voor kartrekkers en projectleiders van de Digital Readiness Scan plaats bij het Career Service Meeting Point van de RUG. Na een korte voorstelronde liet Bas Baalmans, projectleider van de DRS vanuit het GDBC een impressie van een mogelijke benchmark zien en dachten deelnemers mee over de vorm en inhoud daarvan. Daarna was het tijd om concrete ervaringen uit te wisselen. Er kwamen mooie gesprekken op gang, bijvoorbeeld over originele manieren om respons te verhogen, het belang van commitment van het management en de samenhang tussen de Digital Readiness Scan en de strategische (IT-)koers van de deelnemende organisaties. Uit de gesprekken bleken zowel duidelijke verschillen, zoals de organisatiecultuur, als overeenkomsten, zoals de grote bereidheid van medewerkers om bij te leren op het gebied van digitalisering en IT.

Een geslaagde bijeenkomst die voor herhaling vatbaar is dus. In de toekomst zal Samenwerking Noord daarom vaker bijeenkomsten organiseren voor kartrekkers en projectleiders van de Digital Readiness Scan. Daarnaast brengen we de deelnemers samen in een specifiek kanaal van de Teamsomgeving van het Kennisnetwerk Digitale Transformatie. In Q3 of Q4 van 2023 zullen we verder een bijeenkomst van het Kennisnetwerk wijden aan de ervaringen van deelnemende organisaties.

De Digital Readiness Scan is onderdeel van het bredere Kennisnetwerk Digitale Transformatie van Samenwerking Noord. Dit Kennisnetwerk heeft een eigen Teamsomgeving en organiseert gemiddeld eens per kwartaal een bijeenkomst. Ben je geïnteresseerd in het Kennisnetwerk, de Teamsomgeving of de Digital Readiness Scan? Neem dan contact op met programmamanager Linn Zuidema via l.zuidema@samenwerkingnoord.nl.