Drentse gemeenten Tynaarlo en Midden-Drenthe sluiten zich aan bij Samenwerking Noord

Recent zien we steeds meer kleinere gemeenten zich aansluiten bij onze vereniging. In een week bezochten onze bestuursleden Fred Hassert en Wijnand Aalderink zowel de gemeenten Tynaarlo als Midden-Drenthe.  

Hoofdfoto: Jan Christiaan Sobering en Arne Peters (derde en tweede van rechts op de foto) maakten met een flink deel van hun team kennis met Samenwerking Noord. 

In Tynaarlo namen Arne Peters, als informatiemanager en Jan Christiaan Sobering, als vakmanager informatisering en automatisering het initiatief om de verbinding op te zoeken. Zij zien net als alle gemeenten de uitdagingen op het gebied van IT eerder groter dan kleiner worden. Niet alleen bestaande en nieuwe technologie verdient de aandacht, ook steeds meer nieuwe wetgeving komt op de gemeenten af die sterke raakvlakken heeft met digitalisering. Voor hen is samenwerking met andere partijen een strategische keuze om bij te blijven en ook het team daarin mee te nemen.  

In Beilen voerden we het gesprek met Gerard Ton (teamleider Informatisering & Belastingen), Kim Ziengs (beleidsadviseur Informatisering) en met wethouder Rico Schans. Ook op bestuurlijk niveau is digitalisering in de Drentse context steeds belangrijker als onderwerp, en wordt de samenwerking belangrijker, aldus de wethouder. Voor de Gemeente zelf liggen er uitdagingen op het gebied van informatiemanagement, maar ook op het terrein van de IT-infrastructuur. Gerard Ton is sinds kort een van voorzitters van de sector Overheden. “Binnen Samenwerking Noord wisselen we op een collegiale manier kennis uit met elkaar. Binnenkort delen we ook een eigen voorbeeld uit Midden-Drenthe waar we trots op zijn”, aldus Gerard.  

Wethouder Rico Schans en Fred Hassert zetten hun handtekeningen onder het convenant voor Midden-Drenthe. Op de achtergrond kijken Wijnand Aalderink, Kim Ziengs en Gerard Ton (v.l.n.r.) tevreden toe. 

Voorzitter Fred Hassert juicht de groeiende Drentse belangstelling alleen maar toe. “We willen graag een netwerk voor het gehele Noorden zijn. En natuurlijk zijn de overheidspartijen daarbij cruciale spelers We verbinden ze graag met elkaar en ook met de collega’s van alle andere sectoren binnen de vereniging”.