Ons nieuwe interactieplatform Mijn SN is gelanceerd! Log in als lid en ontdek het nu!

Digitale Transformatie: over de menskant van digitalisering

Martijn Aslander, standup filosoof en co-founder van Digitale Fitheid, wond er geen doekjes omheen. In zijn ogen is er bij Digitale Transformatie veel meer te doen dan alleen maar nieuwe software uitrollen, of ‘in de cloud gaan”. Organisaties die nog gestructureerd zijn zoals het kantoor in de jaren ‘70 dienen zichzelf echt te transformeren naar deze nieuwe tijd, om voor hun medewerkers de beste context te scheppen voor echte digitale transformatie. Digitale Fitheid noemt Aslander het, met 5 concrete pilaren om aan te werken. In een klein half uur stortte hij, begeleid door dagvoorzitter Femke Wolthuis zijn inzichten en aanbevelingen uit over de deelnemers aan de Themasessie Digitale Transformatie. 

“Als beleidsmakers niet weten wat Alt-Tab is, zit je in de problemen” (tussenkopje) 

Tijdens de themasessie was er ook ruime aandacht voor de eerste pilots met de Digital Readiness Scan, die voor de ledenorganisaties van Samenwerking Noord beschikbaar is. Bas Baalmans (RUG) vertelde over de aanpak en methodiek, Fred Hassert (Provincie Groningen) en Joke Bruining (Hanzehogeschool) over de eerste resultaten in hun organisaties, en de vervolgstappen. Projectleider Lykle de Vries kon direct tijdens de bijeenkomst en in de dagen erna meerdere serieus geïnteresseerden voor de Digital Readiness Scan toevoegen aan zijn todo-lijst. 

Andere kennis en ervaringen met Digitale Transformatie uit het netwerk van Samenwerking Noord werd tijdens parallelsessies gedeeld door GasUnie, Royal Haskoning, Ordina en IBM. Het was overduidelijk voor de deelnemers een plezier om weer eens fysiek aanwezig te kunnen zijn bij een bijeenkomst. Hun presentaties zijn op de website te vinden. 

Vervolg (tussenkopje) 

Afsluitend was duidelijk: er zijn talrijke perspectieven relevant voor Digitale Transformatie. Deze zullen gedeeld worden in het nieuwe Kennisnetwerk Digitale Transformatie, dat ook toegankelijk is voor geïnteresseerden die op 17 maart niet aanwezig waren. Neem hiervoor contact op met Lykle de Vries (0653766964).