Deelnemers gezocht voor community of practice opleiding drone expert

Het Noorderpoort start in samenwerking met OmniDrones Academy in augustus 2022 met een opleiding voor drone-expert. Een drone-expert kan een drone besturen, maar ook programmeren, onderhouden en repareren. Hij heeft kennis van de hele keten van waarnemen, opslaan, verwerken en interpreteren van gegevens. Daarnaast heeft hij kennis van bv. privacy- en luchtvaartwetgeving.

Het Noorderpoort zoekt bedrijven in Noord-Nederland die willen bijdragen aan de ontwikkeling van deze opleiding, actief willen meewerken aan de community of practice en/of stage- afstudeerplaatsen willen organiseren. Bedrijven die zelf professioneel met drones vliegen zijn welkom, maar ook organisaties die informatie van drones gebruiken in hun bedrijfsvoering of bedrijven uit de keten van informatiewerking.

De bedrijven kunnen deelnemen aan de zogenaamde bedrijfsadviescommissie om advies te geven over het beroepsprofiel en de opleiding. Deze start in februari. Daarnaast worden deelnemers gezocht voor de op te richten community of practice. Hierin zullen studenten, bedrijven en docenten samen werken aan drone projecten, om op die manier praktijk kennis en ervaring op te doen. De community kan ook worden ingezet om innovatieve toepassingen te onderzoeken. Tenslotte zijn vanaf de start van de opleiding in augustus 2022 bedrijven nodig die stage- en/ of afstudeerplekken willen bieden.

Henk Zwetsloot is aangezocht als contactpersoon voor de bedrijven bij deze opleiding. Is je interesse gewekt of heb je vragen, stuur dan een mail.