Data trainee Twan Holtrop staat in de startblokken

Vanaf april start Samenwerking Noord haar eigen Certified Data Professional Traineeship. De selectie van nieuwe IT-talenten voor het Noorden is heel voorspoedig verlopen. Twan Holtrop is een van de enthousiaste trainees die staan te trappelen om te starten bij onze ledenorganisaties.

Twan heeft een bachelor International Business op zak en zit in de afrondende fase van de master: Technology and Operations Management. Na het behalen van zijn master zal Twan beginnen aan het Certified Data Professional Traineeship. Twan: “Dit traineeship is precies wat ik zoek, de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn master wil ik toepassen in de praktijk”.

Het traineeship bestaat uit een programma van drie perioden van acht maanden bij drie verschillende ledenorganisaties. Dit aspect maakt het voor Twan extra interessant: ‘Tijdens dit traineeship wil ik erachter komen welke richting het beste bij mij past, daarom vind ik de periode van drie keer acht maanden zo geschikt. Ik wil praktische ervaring opdoen en hierdoor van waarde zijn binnen een organisatie”.

Na zijn bachelor wilde Twan zich meer verdiepen in data-analyse en programmeren, daarom koos hij voor de master Technology and Operations Management. ‘Ik vind dit zo leuk, ik wil hier mijn werk van maken. Data analyseren en programmeren in de datawereld, is wat ik wil”. Datagedreven werken is een zeer actueel onderwerp met prioriteit, het Certified Data Professional Traineeship leent zich uitstekend voor het opleiden van nieuwe medewerkers met toekomst.

Onze projectleider Ayoub Azzahimi heeft inmiddels de werving van de vijftien trainees rond, waarmee we het programma gaan starten in april. “We zijn erin geslaagd talenten te vinden met een sterk IT en dataprofiel, vrijwel allemaal op masterniveau. Ook de werving van de ledenorganisaties waar de trainees aan de slag zullen gaan is inmiddels in volle gang”.

Meer informatie
Op onze themapagina over het Certified Data Professional vind je meer informatie en hier kun je een uitgebreide brochure aanvragen over dit unieke Noordelijke programma.

Je kunt ook rechtstreeks terecht bij onze projectleider: Ayoub Azzahimi (06-51309312)

Op 23 februari aanstaande is Twan Holtrop als een van de deelnemende trainees aanwezig bij de speciale voorlichtingsbijeenkomst op de Hanzehogeschool. Aanmelden kan via deze link.

(Foto: Trainee Twan Holtrop komt alvast een kijkje nemen bij Samenwerking Noord)