IT Academy: Cohort 6 Make IT Work Noord-Nederland gaat van start!

Op 10 mei 2021 start cohort 6 van omscholingstraject Make IT Work, omscholingsrichting Software Engineering. Het omscholingstraject Make IT Work wordt in Noord-Nederland uitgevoerd door IT Academy Noord-Nederland. De kandidaten uit deze klas stromen op 22 november 2021 in bij de werkgever met wie zij de match hebben gemaakt. Graag nodigen we de leden van Samenwerking Noord uit om als werkgever deel te nemen aan de vorming van deze klas. Vanuit de IT Academy we weer de volledige screening, selectie en opleiding en brengen we je in contact met sterk gemotiveerde en getalenteerde kandidaten.

Resultaten

De eerste vijf klassen Software Engineering van omscholingstraject Make IT Work in Noord-Nederland zijn een feit. Het resultaat is dat we met succes 50 kandidaten hebben omgeschoold en 15 actieve werkgevers zich hebben verbonden aan Make IT Work. Omscholen naar de IT werkt! Dat is een landelijk beeld dat nu in Noord-Nederland ook onderschreven wordt. Daardoor komen nu ook voor de werkgevers steeds meer subsidiemogelijkheden beschikbaar. Zo is bijvoorbeeld de regeling “Omscholing tekortsectoren” in ontwikkeling en naar verwachting gaat deze in april 2021 open. Daarmee zou je als werkgever onder voorwaarden €3.750,= terug kunnen krijgen op de opleidingskosten voor Make IT Work als de kandidaat wordt omgeschoold vanuit een andere sector. Hierover binnenkort meer informatie!

Vorming van de volgende klas, cohort 6

Een werkgeversmarkt organiseren behoort helaas nog niet tot de mogelijkheden. Momenteel zijn er twee opties om de klas te vormen:

  1. De afgelopen drie klassen zijn gevormd, zonder een fysieke werkgeversmarkt, door individueel te matchen per werkgever. Meer maatwerk en dit heeft geleid tot mooie matches en de vorming van 3 cohorten van Make IT Work;
  2. Daarnaast wordt de mogelijkheid verkend voor een virtuele werkgeversmarkt via GoMeet. GoMeet is een online platform waarvan wij een veelbelovende demo hebben gezien en waarmee we letterlijk de werkgeversmarkt virtueel kunnen maken. Dit vraagt van iedereen die deelneemt (werkgever en kandidaat) dat zij een stukje software installeren, omdat het nog niet een web-based applicatie is. De vraag die we hebben is: zou je daar als werkgever bezwaar tegen hebben?

Aanmelden als werkgever

In de eerste twee weken van april start het selectieproces. Hetzij door een datum te prikken voor een virtuele werkgeversmarkt, hetzij door in twee weken individueel te gaan matchen per werkgever. Als werkgever kun je je hiervoor aanmelden en aangeven hoeveel plekken je beschikbaar hebt. Daarnaast kan je aangeven waar we de kandidaten voor je op kunnen screenen, selecteren en matchen. De belangrijke data voor de komende klas:

  • Selectie in de eerste twee weken van april 2021;
  • Deadline intentieverklaring donderdag 22 april 2021;
  • Startdatum klas 10 mei 2021;
  • Startdatum arbeidsovereenkomst 22 november 2021;

Ben je op zoek naar IT-talent en heb je plek voor nieuwe mensen vanaf 22 november 2021? Meld je dan aan voor cohort 6! Stuur een mail naar Marion Koops, projectmanager Make IT Work, marion.koops@itacademy.nl. Voor meer informatie kan eveneens contact opgenomen worden met Marion via 06-28745551.