Zorggroep Groningen nieuw lid Samenwerking Noord

Op woensdag 15 juni 2022 is Zorggroep Groningen (ZGG) toegetreden tot Samenwerking Noord. Die middag is door Janita Gorte (Bestuurder ZGG), Fred Hassert (Erevoorzitter SN) en Edwin Hillenga (Voorzitter Sector Zorg en Welzijn) het convenant daarvoor formeel en feestelijk ondertekend. ZGG is daarmee het 88e lid van Samenwerking Noord.  

Zorggroep Groningen is een moderne en grote Verpleeg- en Verzorgingshuis (VVT) instelling in de regio Groningen, gespecialiseerd in complexe verpleeghuiszorg en revalidatiezorg aan ouderen met vestigingen in Groningen, ten Boer en Veendam. Naast ouderenzorg is Zorggroep Groningen gespecialiseerd in zorg en behandeling op het gebied van Parkinson, acute zorg en revalidatie. Er werken zo’n 1200 medewerkers. 

ZGG is de eerste VVT-instelling die toetreedt tot Samenwerking Noord waarin ook al diverse ziekenhuizen en andere zorg- en welzijnsinstellingen en grote publieke organisaties vertegenwoordigd zijn. 

ZGG ziet de samenwerking als een mooie stap in de (publieke) regionale kennisdeling, niet alleen op het gebied van ICT maar ook veel breder als het bij voorbeeld gaat om HRM, Inkoop, Innovatie en andere zaken die alle noordelijke aangesloten (publieke) partijen betreffen, delen en raken.