Wisseling van de wacht en bloemen voor scheidend secretaris Rick Sieling

Tijdens een druk bezochte netwerkbijeenkomst heeft Samenwerking Noord afgelopen vrijdag afscheid genomen van scheidend secretaris Rick Sieling. Sieling, die als een soort kwartiermaker vier jaar lang meehielp om Samenwerking Noord niet alleen van de grond te tillen maar ook ‘op de kaart’ te zetten als een gevestigde samenwerkingsorganisatie, kreeg een bos bloemen aangereikt door zijn opvolger Harold van Emst. Daarnaast sprak voorzitter Fred Hassert lovende woorden over de wijze waarop Sieling zich de afgelopen jaren voor Samenwerking Noord had ingespannen.

De afgelopen vier jaar heeft Samenwerking Noord zich mede dankzij Sieling ontwikkeld tot een gerespecteerde organisatie. Er zijn inmiddels al bijna vijftig bedrijven bij aan gesloten en recent is besloten om tijdens een ‘pilot’ te onderzoeken of het particuliere bedrijfsleven en Samenwerking Noord ook wat voor elkaar kunnen betekenen. Met Bossers & Cnossen, Newnexus, Gemeenteoplossingen, Centric en Ordina zijn de eerste commerciële bedrijven inmiddels aangesloten.

Rick Sieling heeft inmiddels een nieuwe uitdaging aanvaard bij Royal Haskoning. Voordien was hij onder meer werkzaam als management consultant bij Atos Origin en als senior adviseur ICT voor de provincie Groningen. Sieling is verder als parttime docent verbonden aan de Hanzehogeschool, waar hij International Business Environment doceert aan de executive MBA.