Winnaar Groninger Ondernemingsprijs Koopman Logistics ondertekent Samenwerking Noord-convenant

Ze zijn al sinds augustus lid en hebben al actief bijgedragen aan de kennisbijeenkomst Transport & Digitalisering in oktober van dit jaar. Maar op vrijdag 7 december ondertekende Koopman Logistics, vertegenwoordigd door IT Manager Peter Oosterhoff, eindelijk ook officieel het Samenwerking Noord-convenant.

Koopman Logistics is een klassiek familiebedrijf met zo’n duizend werknemers, waarvan er ongeveer vijftien op de IT afdeling werken. Onlangs mocht het bedrijf de prestigieuze Groninger Ondernemingsprijs 2018 in ontvangst nemen. “Een enorm mooie waardering voor onze onderneming en een boost voor onze naamsbekendheid”, aldus IT Manager Peter Oosterhoff, die sinds 2014 werkzaam is bij het transportbedrijf.

Koopman heeft de logistieke sector in Groningen weer op de kaart gezet. Het bedrijf heeft internationale ambities en wordt geprezen vanwege de combinatie van enerzijds het familiebedrijf en anderzijds de drive om te vernieuwen. Zo heeft Koopman als eerste logistieke dienstverlener een volledig gedigitaliseerde supply chain oplossing op basis van blockchain-technologie ontwikkeld. Een soort track and trace maar dan voor de transport van (gebruikte) auto’s.

Waar Oosterhoff (ook) trots op is en waar Koopman op IT-gebied in de transportsector ook voorop loopt, is de onlangs ontwikkelde app voor charters. Charters zijn zelfstandige chauffeurs die transport verzorgen en ook door Koopman worden ingehuurd. Om te kunnen zien waar het transport van deze charter zich bevindt en wanneer het is afgeleverd, maken zij gebruik van deze app.

Op de vraag wat voor moois er na de winst van de Groninger Ondernemingsprijss nog meer in het verschiet ligt, kan Oosterhoff ons meedelen dat Koopman Logistics in de race is voor een Automotive Innovation Award. In de categorie Services hopen ze met hun VIN-ledger, die op basis van blockchain-technologie  is ontwikkeld, wederom in de prijzen te vallen. Op 11 februari weten we of het transportbedrijf ook die prijs aan zijn palmares mag toevoegen. Samenwerking Noord wenst haar lid in ieder geval veel succes!

Kijk voor meer informatie over de digitale innovaties van Koopman Logistics op  www.koopman.nl/digital.