Uitnodiging: Week van de Data bij de provincie Groningen

Om datagedreven werken te stimuleren organiseert de provincie Groningen een “Week van de Data”. Onderdeel van deze week, vol met circa 20 lezingen en presentaties, is de keynote “Transitie naar datagedreven organiseren” met aansluitend een netwerkborrel. De provincie nodigt deelnemers van Samenwerking Noord van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Op 14 maart zal Jan van Ginkel, loco-provinciesecretaris bij de provincie Zuid-Holland, een keynote te houden over de transitie naar datagedreven organiseren. Hij gaat hierbij vooral in, op wat hij noemt, “een diepgaande systeemverandering”. Immers, datagedreven werken betekent ándere beleidsprocessen en ándere besluitvorming. Hoe organiseer je dat? Waar loop je tegenaan? En vooral: hoe kun je dat in de praktijk concreet vormgeven zodat het echt betekenis krijgt?!

Over Jan van Ginkel: Jan van Ginkel studeerde technische wiskunde in Delft en later veranderkunde bij Sioo. Zijn passie is om, binnen en buiten organisaties, ruimte te scheppen voor het bieden van maatschappelijke meerwaarde. Na een jarenlange loopbaan in Europees onderzoek en consultancy, werkte hij bij diverse gemeenten als gemeentesecretaris, was actief binnen de VNG, is op dit moment concerndirecteur en loco-provinciesecretaris van de provincie Zuid-Holland en actief voor het IPO. Hij is een veel gevraagde spreker, publiceert via diverse media waaronder in Binnenlands Bestuur en is auteur van verschillende (management)boeken.

Aansluitend is er een netwerkborrel inclusief de viering van het 5-jarig bestaan van de Staat van Groningen en van het Nationaal Programma Groningen.

Qua praktische zaken:

  • De locatie is Provinciehuis Groningen, ingang aan het Martinikerkhof;
  • De inloop is vanaf half twee;
  • De keynote is van 2 tot 4 uur, vooral gericht op management;
  • De netwerkborrel is van 4 tot half 6;
  • Parkeren kan bij het Forum;

Aanmelden kan door een email te sturen naar Ron Wardenier of Elvira Korse.