Tweede editie IT Academy Colleges over Big Data & Recht

Op donderdag 19 januari vindt de tweede editie van IT Academy Colleges plaats. In Het Kasteel in Groningen geeft mr. Koen Konings van ZENN Advocatuur tussen 15.00 uur en 17.00 uur een gratis college Big Data & Recht. Voor wie die middag niet aanwezig kan zijn, wordt het college live gestreamd via de Groninger Internet Courant.

De kansen op het gebied van Big Data zijn veelbelovend, maar het werken ermee kan soms frictie opleveren met regels omtrent het intellectuele eigendomsrecht en het privacyrecht. In dit exclusieve IT Academy College zet Koen Konings de verhouding tussen Big Data en het auteursrecht, databankenrecht en de regels omtrent bescherming van persoonsgegevens uiteen.

Internet, software, automatisering en verwerking van persoonsgegevens zijn dagelijkse kost voor iedere ondernemer, zowel voor leveranciers als voor afnemers. Mr. Koen Konings bestrijkt al deze gebieden met zijn specialismen in IT-recht, privacy, intellectueel eigendomsrecht en ondernemingsrecht. Als advocaat bij ZENN Advocatuur maakt hij contracten en voorwaarden, staat hij bedrijven bij in geschillen en onderhandelingen en helpt hij identiteit en intellectueel eigendom te beschermen en te handhaven voor de rechter. Tevens verzorgt hij gastcolleges binnen de Data Science  opleiding van IT Academy Noord-Nederland.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor het college op donderdag 19 januari. Aanmelden kan hier.

Wie niet in persoon aanwezig kan zijn, maar het tweede IT Academy College toch niet wil missen, kan het live volgen via een stream op de Groninger Internet Courant.