Tweede editie Hacking Health Groningen in het teken van Healthy Ageing

In het weekend van 19 tot en met 21 mei organiseert het UMCG voor de tweede keer Hacking Health Groningen. Tijdens deze hackathon gaan patiënten, zorgprofessionals, designers, ondernemers en programmeurs met elkaar aan de slag om met behulp van de nieuwste technieken de zorg te verbeteren.

Jaarlijks organiseren vijf UMC’s in Nederland ‘Dutch Hacking Health’. Een weekend lang werken multidisciplinaire teams in Groningen, Utrecht, Leiden, Nijmegen en Maastricht slimme ideeën uit tot echte zorgoplossingen. Doel is een golf aan zorginnovatie over Nederland te laten rollen.

Het thema van deze tweede editie is ‘Healthy Ageing’. Vragen als ‘Hoe blijven wij gezond in een wereld die daar niet altijd voor is gemaakt?’, ‘Hoe worden we snel beter als we ziek worden?’ en ‘Hoe leven we zo goed mogelijk als we ziek worden?’ spelen dan ook een centrale rol.

Een deskundige jury zal de verschillende concepten die tijdens de hackathon ontstaan beoordelen. De winnaars worden beloond met coaching, training, toegang tot netwerken en podia, om ervoor te zorgen dat de kans op realisatie flink wordt vergroot

Om (eventuele) deelnemers vrijblijvend kennis te laten maken met de stand van zaken in de zorgsector en de vraagstukken die er liggen, organiseert het UMCG op de dinsdagen (2, 9, 16 mei) voorafgaand aan de hackathon een aantal meetups. Daar wordt alvast dieper ingegaan op thema’s die tijdens de hackathon centraal zullen staan, zoals design thinking, healthy ageing en pitchen.

Deelname aan Hacking Health Groningen kost 50 euro (inclusief maaltijden). Studenten krijgen 50 procent korting en medewerkers van het UMCG kunnen hiervoor gebruikmaken van hun persoonlijk budget.

Voor meer informatie en om je aan te melden, ga naar dutchhackinghealth.nl/groningen