Studenten en werkgevers maken kennis tijdens ‘Meet your Future’

De gemeente Groningen organiseert op 17 mei het kennismakingsevent ‘Meet your Future’ in DOT Groningen. Hier worden verschillende studentenvereniging (HBO en WO) in contact gebracht met het lokale bedrijfsleven. Zo leren bedrijven het talent van de toekomst kennen en studenten hun potentiële werkgevers.

“Groningen is dé plek waar de toekomst wordt vormgegeven. Natuurlijk als vooraanstaande studenten- en kennisstad, maar ook op het gebied van werk”, aldus de gemeente in de uitnodiging voor ‘Meet your Future’. “Doordat onderwijs en bedrijfsleven hier veel samenwerken leidt dit tot veelbelovende innovaties, cross-overs en groei. Niet voor niets werd deze week bekend dat in Groningen de werkgelegenheid spectaculair groeit en hiermee zelfs landelijk koploper is.”

Tijdens het netwerkgedeelte kunnen besturen van studieverenigingen en de bedrijven met elkaar in gesprek gaan. Bedrijven kunnen zichzelf presenteren achter de beschikbare tafeltjes waarlangs de besturen lopen. De werkgevers kunnen zo onder meer vertellen wat hun bedrijf doet, welke vacatures er nu maar ook in de toekomst zijn en naar welk profiel ze op zoek zijn in pas afgestudeerden.

Samen kan zo gekeken worden of er een match is tussen het bedrijf en de studievereniging. Indien dat het geval is, kunnen in de toekomst mogelijk gezamenlijk verdere activiteiten worden opgezet om Gronings talent voor werkgevers in de regio te behouden.

Deelnemende bedrijven mogen informatiemateriaal (banners, flyers, posters, etc) meenemen, maar dat is niet verplicht.

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor bedrijven, dus meld je snel aan!

Programma

13.30 – 14.00 uur: inloop
14.00 – 14.15 uur: opening door wethouder Joost van Keulen
14.15 – 14.45 uur: gastspreker Mark Vletter – Voys
14.45 – 17.00 uur: netwerkplein, met onder meer AVEBE, DUO en IBM

Klik hier voor meer informatie of om je direct aan te melden