Staatssecretaris prijst Groningse Cyber Security-lessen op basisscholen

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken is onder de indruk van een Groningse project waarbij basisschoolkinderen les krijgen over digitale veiligheid. Ze bracht maandagmorgen 9 april een bezoek aan basisschool De Kleine Wereld aan de S.S. Rosensteinlaan en woonde daar een Cyber Safety-les bij.

Op De Kleine Wereld wordt een proef gehouden met les aan kinderen uit de groepen zeven en acht over hoe je veiliger kunt internetten.

Mona Keijzer woonde een les bij en stelde na afloop verrast te zijn door de kennis van de leerlingen. “Het was niet mis wat die kinderen allemaal al weten. Hier zit het wel goed in Groningen”, zo zei ze. Keijzer overweegt om dergelijke lessen Cybersafety in te voeren in het héle Nederlandse onderwijs. Internet is belangrijk voor de economie. Maar het moet wél veilig zijn!’”

De Groningse gedeputeerde Patrick Brouns zei blij te zijn met het compliment van de staatssecretaris. “En het is ook wel zeer terecht, want we zijn in Groningen goed bezig met Cyber Safety-les. Er hebben zich inmiddels al vijftien scholen voor aangemeld. Hierna willen we het uitrollen in de hele provincie”, aldus de gedeputeerde.