Sneller op de hoogte van beveiligingslekken? Gebruik security.txt

Hackers scannen het internet op kwetsbaarheden. Kwaadwillende hackers gebruiken die informatie om cyberaanvallen te plannen. Gelukkig zijn er ook hackers met goede bedoelingen: zij willen organisaties juist waarschuwen bij een beveiligingslek. Maar hoe doen ze dat? Met security.txt weten ze meteen waar ze een lek kunnen melden.

Security.txt is een simpel tekstbestand met de contactinformatie van de persoon of het meldpunt voor beveiligingsincidenten van een organisatie. Je zet security.txt in 3 simpele stappen op je webserver. Daardoor weten ethische hackers precies waar ze eventuele kwetsbaarheden het beste kunnen melden. Organisaties kunnen al in 5 minuten een security.txt-bestand aanmaken. Kleine moeite, groot effect! Meer informatie over Security.txt is te vinden op de website van het Digital Trust Center.

Security.txt wordt aanbevolen door het Digital Trust Center, opgericht door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat om ondernemers digitaal weerbaarder te maken. Samenwerking Noord werkt samen met het Digital Trust Center, onder andere door het delen van relevante informatie over kwetsbaarheden binnen ons Kennisnetwerk privacy & Security. Wil je meer weten over het Kennisnetwerk privacy & security of wil je meedoen? Neem dan contact op met programmamanager Linn Zuidema via l.zuidema@samenwerkingnoord.nl.