Sector Overheden groeit gestaag: Westerkwartier en SWO De Wolden-Hoogeveen sluiten aan

Steeds meer gemeenten uit de Noordelijke provincies melden zich als lid bij Samenwerking Noord. Niet zo vreemd want de uitdagingen op het gebied van IT en digitalisering zijn onverminderd groot en groeiend. In gesprek met een tweetal nieuwe leden kwam dat opnieuw duidelijk naar voren. 

Hoofdfoto: Asse Jan Hovinga presenteert de taartjes bij het bezoek aan SWO De Wolden-Hoogeveen

Westerkwartier 

De Gemeente Westerkwartier bestaat nu vijf jaar, daarvoor werkten de afzonderlijke gemeenten al in een gezamenlijk IT-afdeling samen. Met een team van 10 collega’s is de basis goed op orde. Zoals overal speelt de transitie naar de cloud een belangrijke rol en zijn er flinke uitdagingen op het gebied van informatiemanagement. Contactpersoon voor de Groningse gemeente Westerkwartier is informatieadviseur Erik van Luit, samen met enkele van collega’s ontvingen ze Samenwerking Noord erevoorzitter Fred Hassert en de beide programmamanagers Svetlana Savinskaja en Wijnand Aalderink op hun werklocatie in Marum.  

Het IT-team van de gemeente Westerkwartier werkt vanuit locatie Marum 

De Wolden – Hoogeveen

Een uur later meldde de Samenwerking Noord delegatie zich alweer in Drenthe in het gemeentehuis bij Samenwerkingsorganisatie De Wolden – Hoogeveen. Teamleider Automatisering Asse Jan Hovinga en zijn team gingen in gesprek over een veelheid aan onderwerpen zoals security, digitale vaardigheden en de strategische koers waarin regie voortaan centraal staat. Als een smakelijk marketinginstrument voor de collega’s van de verschillende afdelingen en het bezoek werd een klein taartje met Samenwerking Noord logo ingezet.  

Een mooie opkomst bij het bezoek van Samenwerking Noord   

Erevoorzitter Fred Hassert is blij met alweer twee nieuwe leden in de sector, die behalve uit gemeenten ook uit rijksdiensten en diverse andere overheidsorganisaties bestaat. “Als vereniging staan we samen sterk in deze tijd van digitalisering. Er is zoveel ervaring die we uitwisselen met elkaar. Ik hoop het mee te maken dat straks alle Noordelijke gemeenten actief meedoen in ons netwerk”, aldus Hassert.   

Een overzicht van de sector Overheden met inmiddels meer dan 30 leden is te vinden op onze website. Heeft jouw organisatie ook interesse om zich aan te sluiten bij Samenwerking Noord? Programmamanager Wijnand Aalderink vertelt je graag meer over de mogelijkheden (06-53704821).