Samenwerking Noord trakeert leden op boeiende keynote en verfrissend Bax Bier

op donderdag 7 juni kwamen de leden van Samenwerking Noord bij elkaar in de brouwerij van Bax Bier in Groningen. Daar kregen zij een boeiende keynote van cyber security-expert Anouk Vos en een smakelijke en verfrissende bierproeverij voorgeschoteld.

Voorafgaand aan de keynote speaker Anouk Vos klom Stieneke Boerma van het Noorderpoort op de bok om de aanwezigen te enthousiasmeren voor de Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap in Het Nieuwe Kasteel. Lees voor een uitgebreide uitleg over dit nieuwe onderwijsconcept dit artikel op de site van Samenwerking Noord.

Boerma wilde vooral benadrukken dat meewerken aan de Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap op allerlei manier kan en dat Noorderpoort niet enkel op zoek is naar financiële bijdragen. “Dat is natuurlijk ook van harte welkom, maar een investering in de vorm van de begeleiding van een MBO-student of het beschikbaar stellen van docenten is minstens zo belangrijk”, aldus Boerma (mail of bel voor meer informatie).

Cyber Security & Ethical Hacking
De keynote tijdens de ledenbijeenkomst kwam deze keer van Anouk Vos van Revnext/Women in Cyber Securit. All the way from Rotterdam, maar met roots in Delfzijl, kwam Anouk met aansprekende voorbeelden over internet veiligheid en ethical hacking.

De meest uiteenlopende onderwerpen kwamen ter sprake; van hoe een professionele hacker eruit ziet tot speelgoed dat zich leent om gehackt te worden of een toiletrolhouder die bijhoudt hoeveel papier er nog op de roller zit.

Foto’s: