Samenwerking Noord plant grote kennissessies in 2018

Samenwerking Noord is het jaar 2018 boordevol nieuwe inspiratie begonnen. Dit jaar wil de netwerkorganisatie minimaal vier grote kennissessies voor haar leden organiseren, zodat deze in korte tijd veel kennis kunnen opdoen over actuele thema’s binnen de (noordelijke) ICT-wereld.

Volgens Samenwerking Noord-voorzitter Fred Hassert zullen in de loop van dit jaar bijeenkomsten worden georganiseerd over uiteenlopende thema’s zoals Agile werken, Internet of Things, Cyber Safety/Security en ‘de Vitale Medewerker’.

Wat betreft het thema ‘De Vitale Medewerker’ doelt Hassert op uiteenlopende initiatieven die er voor moeten zorgen dat de medewerkers van de bij Samenwerking Noord aangesloten bedrijven en instellingen zo gezond en vitaal mogelijk blijven.  “We hebben in het Noorden in elk geval inspirerende voorbeelden. Zo was No Risk IT het vitaalste bedrijf van Groningen en New Nexus het vitaalste bedrijf van Drenthe. Wij zouden kunnen kijken wat onze organisaties kunnen leren van die twee bedrijven, die overigens allebei zelf ook lid zijn van Samenwerking Noord”, aldus Hassert.

Naast deze vier grotere, thematische bijeenkomsten zullen ook nog kleinere informatieve bijeenkomsten worden georganiseerd,  en daarnaast mogelijk ook evenementen samen met Noorderlink.

“We zijn enthousiast de startblokken van 2018 uitgegaan. We voelen ons  gesterkt door het feit dat steeds meer organisaties en instellingen het nut inzien van een organisatie als Samenwerking Noord. In het verleden waren er vooral overheidsorganisaties bij ons aangesloten, maar er komen ook steeds meer bedrijven bij, niet alleen commerciële ICT-bedrijven maar ook ondernemingen als TVM en OIM. We hebben er allemaal belang bij dat het goed gaat met de Noordelijke ICT-arbeidsmarkt.”

“Die nieuwe, commerciële leden zien de overheidsbedrijven gelukkig als partner om samen de arbeidsmarkt te verbeteren, en niet als organisaties waar ze enkel hun omzet kunnen verhogen. Nu we daar gezamenlijk in optrekken, kunnen we samen de schouders zetten onder het versterken van de Noordelijke arbeidsmarkt voor IT-ers én de noordelijke economie in het algemeen: want niets gaat tegenwoordig meer zonder IT” , aldus Fred Hassert.

Wil je op de hoogte blijven van de events die Samenwerking Noord organiseert? Hou dan de online agenda in de gaten of meld je aan voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief.