Samenwerking Noord met vereende krachten naar 8e plaats in Drakenbootraces

Voor liefst zeventien teams was het maandag bikkelen geblazen op een zonovergoten Hoge en Lage der A. Net als elk jaar tijdens de viering van het Groningens Ontzet, vormde één van de mooiste stukjes Stad weer het decor voor de traditionele Drakenbootraces. Ook Samenwerking Noord was dit jaar van de partij met een eigen roeiteam. En met succes! Alle drie de races werden gewonnen en op basis van de geroeide tijden werd een keurige achtste plaats behaald.

Het was de eerste keer dat Samenwerking Noord een team afvaardigde naar de Drakenbootraces. Naast de leden van het kernteam gaven Haije Wind (RUG), Jan van Beek (Quintor) en Bob Voorneveld (O2G2 en Groningen Digital Office) acte de prèsence namens de Samenwerking Noord-leden. Zij werden aangevuld door een ruime delegatie van medewerkers van het Groningse IBM Service Center.

Al snel vielen de radertjes van het gelegenheidsgezelschap soepeltjes in elkaar en werd het team van de gemeente Groningen verslagen in een spannende race. Vervolgens werd ook afgerekend met een team van Samenwerking Noord-partner RDW en in de strijd om de zevende plaats moest Noordhoff Uitgevers zijn meerdere erkennen in Team Samenwerking Noord. Omdat Team Noordhoff echter een snellere tijd in een eerdere race hadden gevaren, legden zij alsnog beslag op de 7e plaats.

Al met al zorgden de goede prestaties, het gezellig sportieve sfeertje en het heerlijke zomerweer voor een uiterst geslaagde middag op en aan het water. Volgend jaar zal Samenwerking Noord dan ook opnieuw aan de start verschijnen. Wil je er dan ook bij zijn, houd dan in de aanloop naar 28 augustus de site en social media van Samenwerking Noord in de gaten en geef je op!