Samenwerking Noord geeft vervolg aan succesvolle Functioneel Beheer-middag

Op 5 april organiseert Samenwerking Noord weer een bijeenkomst voor de Functioneel Beheerders van alle aangesloten organisaties. Tijdens het event wordt dieper ingegaan op de veranderende rol van de Functioneel Beheerder. Zo is er een presentatie van Sogeti met als thema ‘Functioneel Beheer geeft uw transformatie extra vaart’ en wordt aan de hand van een spel aandacht besteed aan agile werken. “En natuurlijk is daaromheen volop gelegenheid om te netwerken”, aldus mede-organisator Sandra Brugge (DUO).

Vorig jaar organiseerde Samenwerking Noord ook een drukbezochte Functioneel Beheer-middag. De tachtig aanwezigen kregen toen al een zinvolle inkijk in de veranderende rol van hun functie. ‘Dit jaar willen we daar eigenlijk op voortborduren en wat dieper ingaan op wat die veranderingen in de praktijk nu precies inhouden’, aldus Sandra Brugge, die de 2017-editie samen met Valentijn Duijser (Sogeti), Jasper Steendam (DUO) en Margreet Beverwijk (Samenwerking Noord) organiseert.

Bijna iedere organisatie is bezig om meer Agile te gaan werken. Maar wat is de rol van Functioneel Beheer daar nu in? Je ziet veel verschillen in de mate van volwassenheid van de Agile-implementatie. Hoe kan Functioneel Beheer bijdragen aan het meer Agile worden? En wat betekent dat voor het gedrag en competenties van de Functioneel Beheerder? Welke taken moet de Functioneel Beheerder voor zijn rekening nemen? Wilbert Teunissen, management consultant binnen Sogeti gaat tijdens de FB-middag op al deze vragen in. Hij neemt de deelnemers mee in verschillende volwassenheidsstadia van Agile en de wijze waarop de Functioneel Beheerder hierin kan mee-transformeren!

Aansluitend aan deze presentatie en een daaropvolgende korte pauze gaan de Functioneel Beheerders aan de slag met ‘de Koffie-game’. “We willen tegenwoordig allemaal agile werken, en als functioneel beheerder kun je bijvoorbeeld een belangrijke bijdrage leveren bij de backlog verfijning en prioritering. Dit spel helpt je daar op een leuke manier mee, door nieuwe inzichten te bieden. Bijvoorbeeld in hoe een backlog precies in elkaar zit of wie nu precies de stakeholders zijn in een proces”, zo legt Brugge uit. “Bij DUO hebben we al hele goede ervaringen met deze game. Het is niet alleen erg leerzaam maar ook nog eens heel leuk om te spelen.”

Na afloop van het spel is er volop gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten. “Natuurlijk is de netwerkfunctie van het event ook hartstikke belangrijk; misschien zelfs wel het belangrijkst. Door met elkaar over de veranderingen binnen je vakgebied te praten leer je immers het meest.”

Ben je werkzaam als FB’er en wil je op 5 april graag aanwezig zijn bij de Functioneel Beheer-middag?

Meld je dan hier aan.

Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!