Update coronavirus en maatregelen omtrent onze events.

Samenwerking Noord en Noorderlink op 24 maart samen bij Whisky Festival: HRM meets ICT

De noordelijke organisaties Samenwerking Noord en Noorderlink hebben besloten de banden aan te halen en meer te gaan samenwerken. Beide organisaties hebben al veel met elkaar gemeen, al hebben ze iets andere doelen. Bij Samenwerking Noord zijn (semi-)overheidsorganisaties en bedrijven aangesloten die de arbeidsmarkt voor ICT in Noord-Nederland willen versterken, en Noorderlink is een samenwerking op het gebied van human resource management en development.

‘Sommige van onze leden zijn bij beide organisaties aangesloten. En tegenwoordig zijn er ook steeds meer raakvlakken tussen ICT en HRM. Dan is het natuurlijk heel verstandig om contacten met elkaar te onderhouden. En dat gaan we dus doen!’, zo vertelt Fred Hassert, voorzitter van Samenwerking Noord.

Een eerste meeting is er al: tijdens het komende Whisky Festival Noord-Nederland op 24 maart in de Der Aa-Kerk in Groningen organiseren Samenwerking Noord en Noorderlink gezamenlijk een netwerkborrel in de vorm van een whiskyproeverij. Tijdens deze proeverij zijn de CIO’s en hoofden ICT van de aangesloten bedrijven en instellingen welkom, evenals de HRM-directeuren en -hoofden.

“Ik verwacht er veel van, wanneer onze twee organisaties de banden aanhalen. Dat heeft ook te maken met de digitalisering van de maatschappij. Die digitalisering raakt werkelijk álle branches, en natuurlijk ook de HRM. En dat is dan meteen ook het thema van een groot congres dat we in juni organiseren: ‘ICT meets HRM’. Ook dat congres organiseren we samen met Noorderlink”, zo legt Samenwerking Noord-voorzitter Fred Hassert uit.

Volgens Hassert zijn er nog twee redenen om de contacten met Noorderlink aan te halen. “Laten we geen zaken dubbel doen, maar juist in één keer goed doen!”, aldus Hassert. Ook hoopt hij dat Noorderlink Samenwerking Noord kan versterken op het gebied van talent- en loopbaanmanagement. “In zekere zin kan het intensiveren van de samenwerking tussen beide netwerkorganisaties worden vergeleken met goede whisky; deze wordt na rijpen ook steeds smaakvoller. We hebben er dan ook hoge verwachtingen van!”