Robin van den Berg nieuwe directeur IT Academy

Robin van den Berg volgt Roland Hiemstra op als directeur van IT Academy Noord-Nederland. Van den Berg komt over van ITPH Academy uit Zwolle waar hij sinds 2015 als directeur heeft gewerkt. IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, is in 2014 opgericht door verschillende organisaties, waaronder Samenwerking Noord, om het ICT-onderwijs te vernieuwen en de regionale ICT-arbeidsmarkt te versterken. De IT Academy is een zeer succesvol initiatief gebleken: in drie jaar tijd zijn bijna 1000 professionals opgeleid.

Roland Hiemstra was als kwartiermaker en later als directeur verantwoordelijk voor het opzetten en ontwikkelen van de IT Academy. “De afgelopen drie jaar hebben we samen met het bedrijfsleven, de kennisinstellingen en de overheid grote stappen gezet om professionals om en bij te scholen met nieuwe opleidingen zoals bijvoorbeeld Data Science. We zijn een belangrijke verbinder geworden in Noord-Nederland. We hebben nu het fundament gelegd, waarop de IT Academy met het werkveld de komende jaren kan doorgroeien”, zo is hij overtuigd.

Hiemstra is als programmadirecteur gevraagd om de nieuwe innovatiewerkplaats Digital Society Hub (DSH) van het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool te ontwikkelen. De Digital Society Hub wordt een nieuwe inspirerende werkplaats op de Zernike Campus, waar studenten, docenten, onderzoekers en ondernemers met elkaar werken aan de nieuwste technologische ontwikkelingen. In 2020 gaat iedere student opdrachten uitvoeren en onderwijs volgen in de DSH.

Robin van den Berg is twintig jaar geleden begonnen als opleidingsadviseur bij IBM/Computerij Opleidingen. Sindsdien heeft hij ervaring opgedaan bij verschillende IT opleiders, waaronder Startel in Roden en de afgelopen drie jaar bij Isential en ITPH Academy in Zwolle. Met zijn komst heeft de IT Academy de kennis en kunde in huis om de IT Academy verder te laten groeien.

“De laatste 3 jaar heb ik landelijk veel omscholingstrajecten verzorgd voor zij-instromers en werkzoekenden met als doel de mismatch op de arbeidsmarkt voor ICT’ers op te lossen”, vertelt Van den Berg. “De IT Academy Noord-Nederland zet zich in voor een hoogwaardige, gezonde en evenwichtige ICT-arbeidsmarkt in het Noorden. Als Noordeling spreken deze doelstellingen mij erg aan. De afgelopen jaren is de IT Academy al erg succesvol geweest en is recentelijk zelfs genomineerd tot ICT opleider van het jaar door Computable. Samen met het team, wil ik de komende jaren dit succes verder uitbouwen.’’